I området - Pension Koch

  • Gratis Wi-Fi
  • Gratis parkering
  • Havsutsikt
  • Cykeluthyrning
  • Nära restauranger
  • Nära stranden
kort Gudhjem
Gudhjem är byggt nerför en klippa

Gudhjem är byggt nerför en klippa

Pension Koch ligger nära stranden

Pension Koch ligger nära stranden

Vid Helligdomsklipperne ligger söder om Gudhjem

Vid Helligdomsklipperne ligger söder om Gudhjem

Drömmarnas stad Gudhjem

Gudhjem är trots sin ringa storlek en av Bornholms mest kända städer och förmodligen också en av de charmigaste.

De många små välbevarade husen, som är byggda i nivåer längs den branta klippsluttningen, förlänar Gudhjem en alldeles speciell atmosfär. Redan på 1800-talet vallfärdade konstnärer till staden för att uppleva det speciella "Gudhjem-ljuset" över horisonten. En av de mest kända konstnärerna, Oluf Høst, har förärats ett eget museum i staden - här har ni goda möjligheter att få skåda "ljuset" och få en konstupplevelse utöver det vanliga.

Nära Christiansøfarten
Hamnen är Gudhjems hjärta. Här sjuder det av liv på de små kaféerna. Härifrån avgår dagliga båtturer till ögruppen Ertholmene öster om Bornholm. Ögruppen omfattar bland annat de två spännande fästningsöarna Christiansø och Frederiksø. Man kan även ta en tur med det stolta fartyget Thor som stävar nerför kusten till de vackra klippformationerna "Helligdomsklipperne", där även Bornholms Kunstmuseum ligger. Medan Thor återvänder till Gudhjem, har ni möjlighet att besöka konstmuseet som bjuder på en imponerande samling av bornholmsk konst och sedan ta en senare avgång tillbaka till Gudhjem.

Vandra långs kusträddningsstigen
Längs kusten löper den gamla kusträddningsstigen där ni kan uppleva en av de vackraste utsiktspunkterna - t.ex. vid Salene Bugten. Sätt er på en varm klippa. Blicka ut över havet. Njut av semestern medan fartyg långsamt glider förbi i horisonten. Salene Bugten är en av Bornholms vackraste och mest rofyllda platser. Så var det dock inte för tusen år sedan, då enligt legenden den danske vikingakungen Harald Blåtand utkämpade ett stort sjöslag mot sin son, Sven Tveskägg, just i denna vik. Harald Blåtand träffades av en pil i ändalykten och flydde med sin flotta till den tyska östersjökusten.

Spis "Sol over Gudhjem"
Med alla kroppsdelar i behåll kan ni återvända till nutiden och promenera tillbaka till hamnen i Gudhjem där ni kan sätta tänderna i en av Bornholms nationalrätter "Sol over Gudhjem" på det lokala rökeriet: en läcker kombination av böckling, gräslök, rädisa och rå äggula. Varsågoda och välkomna till Gudhjem!

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 85 66 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

 

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.