I området - Retrohuset

  • Lugnt Läge
  • Sommarhus för 6 personer
  • Nära strand
  • Vackert naturområde
kort Vester Sømarken
Michelin-restaurangen Kadeau erbjuder en utsökt meny

Michelin-restaurangen Kadeau erbjuder en utsökt meny

Från Sømarken strand kan du promenera vidare längs med stranden

Från Sømarken strand kan du promenera vidare längs med stranden

Njut av det vackra klitterlandskapet i Sømarken

Njut av det vackra klitterlandskapet i Sømarken

Njut av stämningen i Boderne hamn

Njut av stämningen i Boderne hamn

Dueodde strand är en av Europas bästa

Dueodde strand är en av Europas bästa

Njut av stämningen på torget i Nexø

Njut av stämningen på torget i Nexø

Njut av den äventyrliga naturen i Paradisbakkerne

Njut av den äventyrliga naturen i Paradisbakkerne

Härliga semesterdagar i Sømarken

Väster om Dueodde ligger det attraktiva sommarhusområdet Vestre Sømarken. Tack vare läget nära en vacker sandstrand, trevliga restauranger och några av Bornholms vackraste sevärdheter i naturen har du verkligen mycket att se fram emot. Följ de små stigarna och låt dem föra dig mot utsökta gourmetupplevelser och trevliga rökerier med härlig stämning, eller ta dig längre ut på ön och upplev Bornholms många sevärdheter.

Se fram emot härliga semesterdagar i Vestre Sømarken!

Gourmet och rökeri

Följer du de små stigarna söderut så hittar du gourmet- och Michelin-restaurangen Kadeau vackert omgiven av strand, hav och skog. Här kan du se fram emot en helt ny upplevelse av Bornholm. Lokala råvaror sätter ramen för den bornholmsk-nordiska menyn, medan lokalt konsthantverk pryder lokalerna. Fortsätter du cirka 2 kilometer längre söderut hittar du det lilla fiskeläget Østre Sømarken. På medeltiden bestod området av ett långsträckt klitterlandskap som skapats av flygsand. Under 1800-talet började bönder och fiskare att flytta hit, och området omvandlades till ett litet fiskeläge.

Idag kan fiskeläget erbjuda en trevlig semesterstämning med restauranger, rökeri och chokladfabrik. Stämningen från dåtidens fiskesamhälle är välbevarad i lilla ”Bakkerne Havn”, som fortfarande är en aktiv fiskehamn. Fångsten från hamnen kan du njuta av på närliggande Bakkarøgeriet, som erbjuder utsökt rökt fisk som är tillagad utifrån gamla hantverkartraditioner. 

Charmiga fiskelägen

Endast 7 kilometer västerut från Retrohuset ligger det mysiga lilla fiskeläget Boderne. I början av 1600-talet började fiskare att dryga ut sina intäkter från lantbruket med fiske. Fiskeutrustningen förvarades i små röda skjul längs med stranden som kallades för ”boder”, och därmed fick Boderne sitt namn. Du kan fortfarande se de röda bodarna när du tar en promenad genom det lilla fiskeläget. I Boderne hittar du Bornholms mest exklusiva klädbutik ”Stærmose”, där du kan shoppa snygga märkeskläder från Malene Birger, Armani, Tommy Hilfiger och Boss, samt brukskonst från den populära bornholmska designern Pernille Bülow. I outletavdelningen kan du dessutom hitta märkeskläder till extra bra priser.

Härliga dagar på stranden

Inte långt från ditt sommarhus hittar du lilla Sømarken strand med en blandning av sten och sand. Har du barnen med dig kommer de att älska att hoppa i vattnet från några av de större stenarna. Följer du stranden cirka 10 kilometer söderut möts du av ett vackert klitterlandskap. Håll utkik efter imponerande Dueodde Fyrtårn så vet du att du är på rätt väg.

Ta ett stopp och njut av den vackra utsikten över det kuperade klitterlandskapet, eller gå upp i fyrtornet och njut av en vacker panoramautsikt över Bornholms sydkust. Fortsätter du lite längre söderut tar det inte lång tid innan du kommer till en sandstrand med så fin sand att den knastrar när du går på den. Dueodde strand är utsedd till en av Europas bästa sandstränder, och med sitt grunda vatten och stenfria botten är stranden också populär bland såväl lokalbor som turister.

Nexø - en modern handelsstad

16 kilometer från ditt sommarhus hittar du den moderna handelsstaden Nexø. De senaste åren har  Nexø genomgått en snabb utveckling, och har gått från att vara en fiskeby till en trevlig stad med butiker, konsthantverk, museer och restauranger. Under året kan du också vara med om olika arrangemang, såsom loppmarknad, öppna verkstäder och jazzfestival. I Nexø hamn kan du uppleva den trevliga sommarstämningen när caféerna står upp dörrarna längs med hamnen, eller fortsätta från hamnen vidare in till torget där du hittar spännade butiker med brukskonst och kläder. Beger du dig lite utanför centrala Nexø hittar du Bornholms Sommerfuglepark, som är en annorlunda tropisk upplevelse. I Tropehuset kan du se mer än 1 000 fjärilar och massor av exotiska växter, fåglar och fiskar. Var med på en av de guidade turerna, eller njut av de många intrycken på egen hand.

Paradisbakkerne

Endast 3 kilometer från Nexø ligger Paradisbakkerne som erbjuder äventyrliga naturupplevelser. Ta fram dina bästa vandringsskor och gå på en vacker vandring i det kuperade området som erbjuder både klipplandskap, små sprickdalar och vandringsblock från istiden. Det är också i Paradisbakkerne som du hittar den populära rokkestenen. Det är en av Bornholms största på omkring 35 ton. Rokkestenen är ett vandringsblock som inlandsisen har transporterat till Paradisbakkerne. Om du hittar exakt rätt ställe på stenen så kanske du lyckas få den att gunga.

Boka din semester i Retrohuset nu

Se priser för Retrohuset genom att trycka på prislistan. Du kan också efterfråga priser inklusive färjeöverfart – samt se lediga perioder – genom att använda bokningsformuläret på denna sida. Välj bostadstyp i listan och ange önskad ankomst- och avresedag. Du är också alltid välkommen att ringa till oss alla veckans dagar: +45 56 95 85 66.

 

Klicka för pris och lediga perioder

Bostadtyp

När vill du resa
Njut av en avkopplande stund i klitterna

Njut av en avkopplande stund i klitterna

Ät en god Bornholmsglass i Dueodde

Ät en god Bornholmsglass i Dueodde

Njut av den vackra utsikten från Dueodde Fyrtårn

Njut av den vackra utsikten från Dueodde Fyrtårn

Besök tropiska Bornholms Sommerfuglepark  i Nexø

Besök tropiska Bornholms Sommerfuglepark i Nexø

Besök Nexø museum för intressanta berättelser

Besök Nexø museum för intressanta berättelser

Besök glas- och keramikfabriken i Nexø hamn

Besök glas- och keramikfabriken i Nexø hamn

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.