I området - Roseløkken

  • Lugnt läge
  • Nära stranden
  • Vacker natur
  • Gratis cykeluthyrning
  • Gratis minigolf
  • Trevliga lägenheter
kort Rønne
Stranden framför Roseløkken

Stranden framför Roseløkken

Gå på promenad i Rønnes gamla gränder

Gå på promenad i Rønnes gamla gränder

Se de vackra köpmansgårdarna i Rønne

Se de vackra köpmansgårdarna i Rønne

Hitta en hjärtformad sten på stranden vid Roseløkken

Hitta en hjärtformad sten på stranden vid Roseløkken

Vacker natur och spännande historia  

Strax framför Roseløkken ligger en liten skog som tar dig ner till stranden. Även om stranden är vacker så får du inte missa att gå längs med skogsstigarna in mot centrala Rønne, som är huvudstaden på Bornholm. När skogsstigen tar slut möts du av Kastellet, som på 1600-talet var en del av Rønnes försvar. Vid Kastellet ligger också det spännande försvarsmuseet, där du bland annat kan uppleva Bornholm under andra världskriget. Försvarsmuseet berättar också om Bornholms viktiga roll under kalla kriget. Du kan vänta dig spännande historier om spioner och avhoppare.

Kyrka, teater och mysigt torg  

Efter de spännande historierna på försvarsmuseet fortsätter du ner mot Rønne hamn. Rønne är centrum för etableringen av vindkraftsparker i Östersjön – och det är en imponerande syn när de över 200 meter långa rotorbladen lastas på fartygen. Från hamnen svänger du upp mot centrum. Snart kommer St. Nicolai Kirke torna upp sig framför dig. Fortsätter du lite längre in på de krokiga gatorna passerar du Rønne Teater, som är den äldsta teatern i Danmark. Kan en teaterföreställning kanske locka ikväll? Om du är mer för shopping och en god kopp kaffe så kan du fortsätta in mot Store Torv, i Rønnes centrum, som bjuder på både roliga butiker och trevliga caféer.

Den gamla delen av staden

Precis vid Store Torv ligger den gamla delen av staden med sina sneda gator och charmerande små hus. Här finns också stora köpmansgårdar från 1800-talet, som vittnar om en tid då Rønne var många välbärgade skeppsredares hem. Några av husen har utkikstorn, som redarna använde när de spanade om deras skepp var på väg hem med sina värdefulla laster. Njut av de vackra husen på en avkopplande promenad längs med de trevliga gatorna. Om du har lust att skämma bort sig själv kan du ta en sväng inom Griffen Spahotel, där du kan få härliga spa- och wellnessupplevelser.

Besök Bornholms Museum

I Rønne hittar du också flera av öns museer. På Bornholms Museum kan du uppleva Bornholms historia genom 10 000 år. På grund av läget långt från resten av Danmark har Bornholm utvecklats annorlunda. Ön ligger centralt placerad på sjövägarna till de baltiska länderna, och därmed var Bornholm ett viktigt handelscentrum ”förr i tiden”. Handeln skapade både liv och stora rikedomar på Bornholm, men rikedomarna lockade också till sig oönskade gäster i form av sjörövare som hemsökte Bornholm under många år. Det innebar att dåtidens bornholmare grävde ner sina värdesaker, och med tiden glömdes skatterna bort. Därför är Bornholm den del av Danmark där man hittar flest skatter i form av guld- och silversmycken. På Bornholms Museum kan du bland annat se några av de tusentals guldgubbar – små figurer av guld – som man hittat på de bornholmska markerna.

Ett annat spännande museum är Erichsens Gaard, där tiden spolats tillbaka till 1850-talet. Här får du uppleva ett ”fint” borgarhem som det såg ut då målaren Kristian Zahrtmann levde på Erichsens Gaard. I den vackra trädgården blommar de gamla blomarterna från 1800-talet fortfarande. Missa inte heller ett besök på Hjorths Fabrik, som är ett levande museum där du kan uppleva Bornholms stolta keramiktradition.

Bra utgångspunkt

Roseløkken har ett perfekt läge i Rønne. Du är nära skogen, stranden och samtidigt ligger centrala Rønne inte långt bort. Om du inte har lust att gå längs med skogsstigen till Rønne så kan du låna en cykel gratis på Roseløkken, eller ta stadsbussen. Hållplatsen ligger 200 meter från din semesterlägenhet, och därmed har du smidig tillgång till Bornholms breda utbud av busslinjer. Om du inte har bilen med är Roseløkken därför ett utmärkt val.

Boka din semester nu

Boka din semester på Roseløkken genom att ange ditt önskade ankomstdatum i bokningfältet överst på sidan. Du kan också skicka ett mail till info@semester-bornholm.dk eller ringa till oss nu på +45 56 95 85 66, så ger vi dig gärna bra tips inför härliga semesterdagar på Bornholm.

Låna en av de gratis cyklarna och ta en tur längs cykelstigarna

Låna en av de gratis cyklarna och ta en tur längs cykelstigarna

Besök Erichsens Gaard

Besök Erichsens Gaard

Roseløkken ligger precis vid skogen

Roseløkken ligger precis vid skogen

Se vacker keramik på Hjorths Keramikfabrik

Se vacker keramik på Hjorths Keramikfabrik

Besök Försvarsmuseet i Rønne

Besök Försvarsmuseet i Rønne

Sola dig på de varma stenarna på stranden

Sola dig på de varma stenarna på stranden

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.