I området - Sandkås Sommerhuse

  • Badestrand
  • Fantastisk havudsigt
  • Hyggelig havn
  • Nybyggede sommerhuse
  • Unikke omgivelser
  • Klipper
kort Sandkås
Sandkås Strand ligger nära Sandkås Sommarhuse

Sandkås Strand ligger nära Sandkås Sommarhuse

Hammershus var en ointaglig fästning på medeltiden

Hammershus var en ointaglig fästning på medeltiden

Klippkusten är vacker vid Tejn-Sandkås

Klippkusten är vacker vid Tejn-Sandkås

Upplev Bornholm från vattensidan på en tur längs kusten

Upplev Bornholm från vattensidan på en tur längs kusten

Det riktige Bornholm

Östersjön ligger endast 200 meter från Sandkås Søpark, men om ni vill bada, rekommenderar vi att ni går ca 400 meter till Sandkås Strand. Här upplever ni det många kallar ”det riktiga Bornholm”: Fin sandstrand och vackra klippor i en perfekt förening. Det är lätt för förbipasserande i bil att missa stranden, som ligger väl dold bakom en dunge trän. Därför är det nästan bara lokala bornholmare som använder stranden. Men när ni har provat den här stranden, förstår ni varför Sandkås Strand betraktas som en av Bornholms ”hemliga pärlor”.

När ni nu är på Sandkås Strand, så missa inte ett besök i den lilla kiosken. Den liknar en kiosk från ”den gamla goda tiden” och det är precis vad den är, och det bästa är att priserna också är som förr i tiden…

Åka långs kuststigen til Allinge
Vid Sandkås Strand börjar den vackra kuststigen till Allinge. Stigen slingrar sig fram mellan klipporna och havet. Allinge med sina charmiga gamla korsvirkeshus. Man möts snart av doften av rökt sill, eftersom ett av öns bästa rökerier ligger vid hamnen i Allinge. Nere på hamnen är ett livligt hamnliv med försäljning, små caféer och en årlig Jazzfestival.

Opleva Hammershus
Kuststigen fortsätter vidare ut ur Allinge och upp till den gamla slottsruinen Hammershus – Nordeuropas största. Nedanför Hammershus ligger Hammarhamnen, där små båtar gärna tar er med på en segeltur längs kusten. Sett från havssidan blir klippkusten ännu mer dramatisk, och när man passerar Hammershus, kan man lätt föreställa sig at borgen var en ointaglig fästning i medeltidens oroliga Danmark. Upplevelserna kryddas av kaptenens berättelser – vilken inte gör dem mindre spännande.

Tidsresa till 1700-talet
Söder om Sandkås ligger Gudhjem, därifrån är det i högsäsongen dagliga båtförbindelser till Ertholmene (Ärtholmarna på svenska). Ertholmarna som består av de två små öarna Christiansø och Fredriksø ligger öst om Bornholm. På 1700-talet förvandlades öarna till Danmarks ytterst belägna flottbas i Östersjön. Flottbasen var en vagel i ögat på engelsmännen, som upprepade gånger inledde våldsamma bombardemang mot ön. Men Ertholmene höll ut och bevarade sin anknytning till Danmark. Kanonerna är fortfarande kvar, och med öns spännande historia samt särpräglade natur osar ön av stämning från forna tider. Här väntar en helt speciell upplevelse för både barn och vuxna.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 85 66 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

 

Solnedgången vid klippformationen Kamelhovederne

Solnedgången vid klippformationen Kamelhovederne

Upplev bisonen i Almindingen

Upplev bisonen i Almindingen

Besök travbanan. Är det du som vinner storvinsten?

Besök travbanan. Är det du som vinner storvinsten?

Ta en promenad längs den vackra kuststigen

Ta en promenad längs den vackra kuststigen

Klippekysten söder om Sandkås Sommerhuse

Klippekysten söder om Sandkås Sommerhuse

Koppla av. Känn leendet på dina läppar. Så här ska semestern kännas.

Koppla av. Känn leendet på dina läppar. Så här ska semestern kännas.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.