I området - Storløkke Semesterpark

  • Multi Arena
  • Lekplats
  • Trampolin
  • Utomhus fitness
  • Pool
kort Allinge
Næs Strand ligger tæt ved Storløkke Feriepark

Næs Strand ligger tæt ved Storløkke Feriepark

Känn historiens sus på Hammershus slott

Känn historiens sus på Hammershus slott

Upplev Bornholm från vattensidan på en tur längs kusten

Upplev Bornholm från vattensidan på en tur längs kusten

Är det i denna grotta som UFO:n gömmer sig?

Är det i denna grotta som UFO:n gömmer sig?

Fina strander och stupande klippor

Storløkke Semesterpark ligger i Allinge på Nordbornholm. Området Allinge/Sandkaas var det första resmålet när Bornholms turism tog fart i början av 1900-talet.
Stränderna vid Allinge tillhör inte Bornholms största, men är några av de finaste. Den unika och vackra kombinationen av sandstrand och branta klippor var sannolikt även anledningen till att både den danska och den tyska borgarklassen strömmade till Allinge för hundra år sedan.

Nordeuropas största borgruin
Strax utanför Allinge ligger Hammerknuden med Nordeuropas största borgruin. Ni kan njuta av promenader med en makalös panoramautsikt. Och för de modiga kan panoramautsikten bytas ut mot en tur i Danmarks längsta linbana ...

Charmig hamnstad
Själva Allinge är en charmig liten hamnstad. Här anordnas en årligt återkommande jazzfestival, krämarmarknader och stadsfester, och runt hamnen sjuder de små kaféerna av liv och mysig atmosfär. Runt Allinge ligger många av de sevärdheter och attraktioner som bidrar till att göra semestern på Bornholm till något alldeles unikt.

Krølle Bølle och flygande farkost
Allinge och Nordbornholm är också hemvist för Bornholms mytomspunna maskot - den lilla trollungen "Krølle Bølle". Har ni barn med på semestern brukar de älska att få höra berättelserna om Krølle Bølle och alla hans spännande äventyr.
Om det är Krølle Bølle som är i farten eller inte går, är svårt att säga, men i boken "Det mystiske Danmark" finns många berättelser om mystiska föremål som med hög fart rör sig över himlen på Nordbornholm. Till exempel lär en tysk turist ha sett en tefatsformad farkost flyga ut från Hammerknuden genom en stor öppning som plötsligt uppenbarade sig i klippväggen. En kort tid därefter berättade flera fritidsseglare att de hade sett en liknande farkost fara upp ur havet vid Hammerknuden och fortsätta spikrakt upp i himlen tills de förlorade den ur sikte.

Spännande båttur från Hammerhavnen
Lite mer jordnära upplevelser väntar er i Allinges hamn. Under säsongen finns det dagliga båtförbindelser härifrån till ögruppen Ertholmene öster om Bornholm. Ögruppen består av två bebodda öar, Christiansø och Frederiksø, och ett antal småöar och klippskär. På 1700-talet förvandlades öarna till Danmarks framskjutna flottbastion i Östersjön. Flottbasen var en nagel i ögat på engelsmännen som flera gånger utsatte ön för våldsamma bombardemang. Men Ertholmene höll stånd och förblev danskt. Kanonerna står fortfarande kvar och med sin spännande historia samt särpräglade natur, är det lätt att känna historiens vingslag på dessa öar. 
Ni kan även ta båten från Hammerhavnen strax norr om Allinge, för en tur längs kusten. Från sjösidan ser klippkusten ännu mer dramatisk ut. När ni passerar nedanför den gamla borgruinen Hammershus kan man lätt föreställa sig att borgen en gång var en ointaglig fästning i medeltidens oroliga Danmark. Upplevelserna kryddas av båtkaptenens spännande berättelser - och det gör verkligen inte turen mindre intressant.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 85 66 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Opalsøen

Opalsøen

Området kring Storløkke har varit populärt i flera tusen år

Området kring Storløkke har varit populärt i flera tusen år

Det är en härlig hamnstämning i Allnge

Det är en härlig hamnstämning i Allnge

Linbanan vid Opalsjön är Danmarks längsta

Linbanan vid Opalsjön är Danmarks längsta

Stranden framför Storløkke är barnvänlig

Stranden framför Storløkke är barnvänlig

Barn och vuxna får roliga upplevelser på Teknisk Samling

Barn och vuxna får roliga upplevelser på Teknisk Samling

Nordbornholm erbjuder vackra naturupplevelser

Nordbornholm erbjuder vackra naturupplevelser

Njut av mat och fin utsikt på Allinge Røgeri

Njut av mat och fin utsikt på Allinge Røgeri

Vill du prova dig på bergsklättring?

Vill du prova dig på bergsklättring?

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. 

Måndag - Torsdag: Kl. 09.00 - 16.00
Fredag: Kl. 09.00 - 15.30
Lördag - Söndag: Tillgång till jourtelefon
Vi svarar på telefonen under öppettiderna, men om du har akut behov av hjälp kan du alltid nå vår jourtelefon.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.