I området - Bryggergården

  • Svaneke
  • Nära Svaneke Torget
  • Extra mycket för pengarna
  • Två altaner
  • Plats för bollspel
  • Lugnt och fridfullt
kort Bryggergården
Vackra Svaneke

Vackra Svaneke

Besöka den mysiga Svaneke Havn

Besöka den mysiga Svaneke Havn

Svaneke Torv  från toppen av Svaneke

Svaneke Torv från toppen av Svaneke

I området - Bryggergården

Svaneke är Bornholms östligaste punkt - och nog också den mest eftertraktade semesterorten på Bornholm. Det är en alldeles särskild charm och atmosfär i Svaneke - och det kan kanske vara därför som Svaneke har fått Europarådets guldmedalj för "Fremragende bybevaring". Ta en tur med Svanekes häst-spårvagn och njut av den vackra lilla köpstaden. Om du tycker att hästarna verkar bekanta...så har du rätt, för i sommerperioden går hästarna nämligen i en beteshage endast 100 meter från er semesterlägenhet på Bryggergården.

Tvärs över markerna
Från Bryggergården har ni, om ni går raka vägen, endast 500 meter till Svaneke Torg. MEN...prova i stället att gå åt höger när ni kommer ut från Bryggergården. Gå uppför en liten backe, och uppe på toppen av den möts ni av den vackraste utsikt över Svaneke med havet i bakgrunden. Framför er ser ni en liten grusväg som för er ner till Svanekes gamla stadsdel. Det är en hyggelig och vacker gåtur.

Upplev hamnstämningen
Från den gamla stadsdelen kan ni fortsätta ner mot den spännande hamnmiljön – kanske kan en kall öl från det lokala bryggeriet Svaneke Bryghus fresta på vägen? Vid Svaneke Bryghus ligger Torget, där det oftast är god stämning - speciellt på torgdagar när det bubblar av liv och goda erbjudanden i de små stånden med allt från kläder av lokala designers, till Danmarks bästa ”æbleskiver” (typisk dansk dessert/snack). Glöm inte att besöka Svaneke Købmandshandel, som är en levende och trevlig handelsbod, där tiden har stannat någon gång omkring 1950.

Vackra kuststigar
Längs kusten vid Svaneke löper några av Bornholms vackraste kuststigar. Går ni norrut kommer ni till det lilla fiskeläget Listed, där ni bland annat kan äta hummer på "Hummerhytten", och söderut går stigen till Årsdale, som också hälsar er välkommen med en mysig atmosfär. På väg mot Årsdale kan ni ta er en simtur i "Hullehavn", som är en inbjudande badvik i en liten naturhamn.

Bornholms kreativa centrum
Men Svaneke är inte bara gemyt och pittoreska miljöer. Svaneke är också Bornholms kreativa centrum. Här finns allt vad hjärtat, ögonen och gommen kan begära: Glaskonst. Tavlor. Designerkläder. Handgjord lakrits, choklad, glass och karameller. Och så får vi givetvis inte glömma det lokala rökeriet med de läckra fiskdelikatesserna och Svaneke Bryghus med sin prisbelönta öl. Givetvis måste ni också delta i den lokala varianten av bingo: "hönsbingo". Den går i all enkelhet ut på att man släpper ut 3 hönor på ett stort bingofält. Sedan gäller det att satsa på i vilken ruta hönsen först lägger en "klatt". Det går knappt att beskriva, det bara måste upplevas.

Varning - Svaneke är starkt vanebildande
Det är inte bara turisterna som älskar Svaneke. Svaneke är också staden med några av Bornholms högsta huspriser. Och det är inte bara bornholmare som flyttar hit. Det är många turister som har förträngt allt vad returbiljetter heter efter mötet med Svaneke. Vi måste därför varna för att besök i Svaneke kan bli starkt vanebildande ... t.ex. är Østersøen Ferielejligheder sannolikt den semesteranläggning på Bornholm med största antalet stamgäster.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

 

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.