I området - Svaneke Lejligheder

  • Centralt läge
  • Spännande stadsliv
  • Vacker trädgård
  • Simning
  • Trevliga lägenheter
kort Svaneke
Ha en trevlig kväll i Hullehavn

Ha en trevlig kväll i Hullehavn

Stora timmerhus i Svaneke

Stora timmerhus i Svaneke

Trevlig Svaneke hamn

Trevlig Svaneke hamn

Svaneke Bryghus

Svaneke Bryghus

Svaneke. Bornholms östligaste stad. Trivsamt gemytligt atmosfär

Svaneke är en av få städer i Europa som har fått Europarådets guldmedalj för att man har lyckats så väl med att bevara stadens historiska karaktär. På en tur med den lokala häst-spårvagnen kan ni luta er bekvämt tillbaka och njuta av åsynen av de vackra gamla korsvirkeshusen.

Vackra Svaneke Hamn
I hamnen har ni tillfälle att njuta av den vackra miljön. Från hamnen kan ni strosa upp längs någon av de små gator som går till torget där det alltid råder en trivsam stämning, särskilt på torgdagarna då man kan fynda av det lokala utbudet. Och vi vill också rekommendera ett besök på Svaneke Købmandshandel, som är en levande och trevlig speceriaffär som ser ut som på 50-talet.

Naturvandring
Längs kusten vid Svaneke löper några av Bornholms vackraste kuststigar. Går ni norrut kommer ni till det lilla fiskeläget Listed, där ni bland annat kan äta hummer på "Hummerhytten", och söderut går stigen till Årsdale, som också hälsar er välkommen med en mysig atmosfär. På väg mot Årsdale kan ni ta er en simtur i "Hullehavn", som är en inbjudande badvik i en liten naturhamn.

Kreativt centrum och läckra delikatesser
Men Svaneke är inte bara gemyt och pittoreska miljöer. Svaneke är också Bornholms kreativa centrum. Här finns allt vad hjärtat, ögonen och gommen kan begära: Glaskonst. Tavlor. Designkläder. Handgjord lakrits, choklad, glass och karameller. Och så får vi givetvis inte glömma det lokala rökeriet med de läckra fiskdelikatesserna och Svaneke Bryghus med sin prisbelönta öl. Givetvis måste ni också delta i den lokala varianten av bingo: "hönsbingo". Den går i all enkelhet ut på att man släpper ut 3 hönor på ett stort bingofält. Sedan gäller det att satsa på i vilken ruta hönsen först lägger en "klatt". Det går knappt att beskriva, det bara måste upplevas!

Varning - Svaneke är starkt vanebildande
Det är inte bara turisterna som älskar Svaneke. Svaneke är också staden med några av Bornholms högsta huspriser. Och det är inte bara bornholmare som flyttar hit. Det är många turister som har förträngt allt vad returbiljetter heter efter mötet med Svaneke. Vi måste därför varna för att besök i Svaneke kan bli starkt vanebildande ... t.ex. är Østersøen Ferielejligheder sannolikt den semesteranläggning på Bornholm med största antalet stamgäster.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 85 66 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.