I området - Svaneke Savværk

  • Svaneke
  • Fin inredning
  • Bra läge
  • Vackra semesterlägenheter
kort Svaneke
Sen sommarkväll på klipporna i Svaneke

Sen sommarkväll på klipporna i Svaneke

Mys på hamnen i Svaneke

Mys på hamnen i Svaneke

Ät rökt sill i Svaneke

Ät rökt sill i Svaneke

Den berömda "Hen bingo" i Svaneke

Den berömda "Hen bingo" i Svaneke

Svaneke - I området 

Svaneke är Bornholms östligste punkt – och troligen också den mest eftertraktade semesterorten på Bornholm. Det är en alldeles särskild charm och atmosfär i Svaneke - och det kan kanske vara därför som Svaneke har fått Europarådets guldmedalj för "Fremragende bybevaring". Ta en tur med Svanekes häst-spårvagn och njut av den vackra lilla köpstaden. Om du tycker att hästarna verkar bekanta...så har du rätt, för i sommerperioden går hästarna nämligen i en beteshage endast 150 meter från er semesterlägenhet på Svaneke Savværk.

Tvärs över markerna
Från Svaneke Savværk har ni, om ni går raka vägen, endast 400 meter till Svaneke Torg. MEN...prova i stället att gå åt höger när ni kommer ut från Svaneke Savværk. Gå uppför en liten backe, och uppe på toppen av den möts ni av den vackraste utsikt över Svaneke med havet i bakgrunden. Framför er ser ni en liten grusväg som för er ner till Svanekes gamla stadsdel. Det är en hyggelig och vacker gåtur.

Upplev hamnstämningen
Från den gamla stadsdelen kan ni fortsätta ner mot den spännande hamnmiljön – kanske kan en kall öl från det lokala bryggeriet Svaneke Bryghus fresta på vägen? Vid Svaneke Bryghus ligger Torget, där det oftast är god stämning - speciellt på torgdagar när det bubblar av liv och goda erbjudanden i de små stånden med allt från kläder av lokala designers, till Danmarks bästa ”æbleskiver” (typisk dansk dessert/snack). Glöm inte att besöka Svaneke Købmandshandel, som är en levende och trevlig handelsbod, där tiden har stannat någon gång omkring 1950.

Svaneke - Bornholms kreativa centrum
Svaneke är mysigt - men Svaneke kan mycket mer än det. Svaneke är också Bornholms kreativa centrum: Målerier. Unikaglas. Designkläder. Lakrits. Karameller. Chokolad. Glass. – Ett besök på det lokala rökeriet med de läckra fiskdelikatesser är så klart också en semsterupplevelse ni måste pröva.. Har ni barn med kommer de att älska att leka på kanonerna vid Svaneke Rökeri. En annan kul och annorlunda upplevelse är "Hønseskidning" (Hönsskitning) som är Bornholms svar på "Lotto". Det låter märkligt, men det blir skrattat en hel del omkring staketet, när tre höns blir utsläppta på et stort bingofält på gatan, och man kan satsa på viket nummer de släpper sin första klatt på. Stämningen är hög när speakers i bästa sport-kommentator-stil rapporterar om utvecklingen, publiken buar och jublar- och det finns dem som menar att det är toppen at ha ett skit-nummer i detta spel!

Varning
Svaneke är kraftigt beroendeframkallande- och det är kanske därför huspriserna i stan är de högsta på ön. Det er itet bara bornholmare, som flyttar till staden. Många turister har glömt allt om returbiljetten efter en semester i Svaneke. Så därför är en liten varning på plats...

Beställ din semester nu
Ni kan se priserna för Svaneke Savværk vid att klicka på prislistan. Ni kan också undersöka priserna inklusive färjetransport - samt se lediga perioder - vid att knappa in er önskade ankomst- och avresedag i rutan överst på denna sida. Ni är också alltid mycket välkomna att ringa till oss alla dagar i veckan: +45 56 95 85 66.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.