Nexø - Feddet - Sommarhus på Balka för 14 personer

  • Unik resort
  • Nära Balka Strand
  • Omgiven av natur
  • Jaktstuga Atmosfär
  • Rum för hela familjen
  • Stor privat tomt
kort Balka
Besök museet för Bornholmsjärnvägarna i Nexø

Besök museet för Bornholmsjärnvägarna i Nexø

Gå i Martin Andersen Nexøs fotspår

Gå i Martin Andersen Nexøs fotspår

Nexø bombades av ryssarna 1945

Nexø bombades av ryssarna 1945

Stick tårna i den mjuka sanden på Balka Strand

Stick tårna i den mjuka sanden på Balka Strand

Härliga semesterdagar i Nexø

Sommarhuset Feddet är beläget vid det lilla fiskeläget Balka, som ligger mellan Snogebæk och Nexø, som är Bornholms näst största stad – och när du bor på Feddet ska du självklart också uppleva Nexø: 

Restauranger och caféer nära dig
Nexø bjuder på ett gäng riktigt bra caféer och restauranger. Slappna till exempel av med en god kopp kaffe på Cafe Guldbønnen, eller ät lunch på trevliga restaurang H8, som är inrättad i lokalerna som förr i tiden användes av hamnvakten i Nexø hamn.. På H8 blir du bortskämd med härliga tapasanrättningar och goda smörgåsar. Vid restaurang H8 ligger också en utställning där du kan se vacker glaskonst och keramik.

Spännande upplevelser på Nexø Museum
På Nexø Museum får du veta mer om spännande upplevelser kopplade till Nexøs historia, med särskild fokus på fisket och inte minst andra världskriget, då Nexø blev en bricka i det storpolitiska spelet. Medan resten av Danmark firade befrielsen i maj 1945 blev Nexø bombat av ryska bombflygplan. Den tyske kommendanten på Bornholm vägrade nämligen att överlämna sig till ryssarna, eftersom kan endast ville överlämna sig till engelsmännen – men engelsmännen, som redan var i Danmark, vågade inte komma till Bornholm av rädsla för att provocera ryssarna. Resultatet blev att ryssarna bombade och senare invaderade Nexø. Den ryska ockupationen fortsatte ända fram till 1946. Kom och upplev den våldsamma historien på Nexø Museum. 

Marknadsdagar och trevlig torgstämning
Vid hamnen ligger Skippertorvet, där det anordnas loppmarknader under sommarhalvåret. Det är en populär aktivitet både bland lokalbefolkningen och turisterna. Besök de trevliga bodarna där du frestas av bra erbjudanden medan du kan lyssna på trevlig livemusik.

Den bornholmska järnvägen och fjärilar
Idag är det bilar, bussar och cyklar som transporterar både bornholmare och turister runt på ön, men fram till 1960-talet var järnvägen en stor del av de bornholmska transportvägarna. På järnvägsmuseet i Nexø kan du utforska den bornholmska järnvägshistorian. Tillbaka i nutiden kan du fortsätta till Bornholms Sommerfuglepark, där du i ett tropiskt klimat får uppleva de allra vackraste fjärilarna.

Martin Andersen Nexø 
Författaren Martin Andersen Nexø – som bland annat skrev Ditte Människobarn och Pelle Erövraren – växte upp i Nexø. Idag är hans föräldrahem omgjort till ett museum som bjuder på spännande fotografier, målningar och historier om författarens liv och verk. Gå en tur i författarens fotspår på den 6,6 kilometer långa diktpromenaden, som startar och slutar vid Martin Andersen Nexø-museet. Diktpromenaden tar dig förbi 8 stopp, som vart och ett bjuder på levande ljudberättelser om författarens liv och litteratur. Efter alla upplevelser är det kanske dags för lite lunch? Det finns många bra caféer och restauranger i Nexø... men ett bra tips är Nexø Røgeri, som har ett brett utbud av rökta produkter (också annat än fisk). På Nexø Røgeri kan du köpa läckerheter på hög nivå till förnuftiga priser.

Paradisbakkerne
I romanen Pelle Erövraren vallar Pelle kor i Paradisbakkerne. Då hade Pelle nog inte tid att njuta av det vackra området – men det hoppas vi att du får tid till. För Paradisbakkerne bjuder på äventyrlig natur med klipplandskap, små sprickdalar och flyttblock från istiden. Se till att knyta fast skosnörena hårt innan du beger dig hemifrån, för som namnet antyder är Paradisbakkerne ett mycket kuperat område. I Paradisbakkerne kan du se en av Bornholms sju borgar, Gammelborg, och en av Bornholms största rokkestenar. Testa och se om du kan få den att ruckas med bara en lätt beröring.

Brændesgårdshaven
Om du har barn med på semestern så kommer de att älska att få uppleva Bornholms stora nöjespark "Brændesgårdshaven". När entrén väl är betald är alla attraktioner gratis – och ni kan se fram emot rutschbanor, minizoo, minigolf, klätterland, karuseller och mycket, mycket annat.

Boka din semester i det härliga sommarhuset ”Feddet” på Balka nu
Se priser för Feddet genom att klicka på prislistan. Du kan se priser inklusive färjeöverfart och lediga perioder genom att använda bokningsformuläret överst på sidan. Du är också alltid mycket välkommen att ringa oss alla veckans dagar: +45 56 95 85 66

Klicka för pris och lediga perioder

Bostadtyp

När vill du resa
Gör ett bra fynd för Nexø Havnemarked

Gör ett bra fynd för Nexø Havnemarked

Paradisbakkerne är äventyrliga

Paradisbakkerne är äventyrliga

Nexø Rökeri gör några av öns bästa rökta sill

Nexø Rökeri gör några av öns bästa rökta sill

Njut av solnedgången på en promenad längs stranden

Njut av solnedgången på en promenad längs stranden

På Nexø Museum får du spännande berättelser

På Nexø Museum får du spännande berättelser

Kom också ihåg att besöka den närliggande fiskebyn Snogebæk

Kom också ihåg att besöka den närliggande fiskebyn Snogebæk

Besök fjärilsparken i Nexø

Besök fjärilsparken i Nexø

Klicka för pris och lediga perioder

Balka - 14 personers hus: Semesterhus för 12-14 personer
När vill du resa
Njut av nöjesparken Brændesgårdshaven

Njut av nöjesparken Brændesgårdshaven

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.