I området - Casa Blanca Semesterlägenheter - Gudhjem

  • Trevliga semesterlägenheter
  • Bra läge
  • Gudhjem
  • Swimmingpool
  • Fantastisk havsutsikt
kort Gudhjem
Gudhjem är byggt nedför en klippvägg

Gudhjem är byggt nedför en klippvägg

Promenera på Gudhjems trevliga gator

Promenera på Gudhjems trevliga gator

Besök den trevliga hamnen i Gudhjem

Besök den trevliga hamnen i Gudhjem

Transportera dig 200 år tillbaka i tiden på Christiansø

Transportera dig 200 år tillbaka i tiden på Christiansø

Besök Oluf Høst-museet i Gudhjem

Besök Oluf Høst-museet i Gudhjem

Gudhjem - Danmarks enda bergsby

Casa Blanca ligger i Gudhjem, som trots sin beskedliga storlek är en av Bornholms mest kända orter – och förmodligen också en av de mest charmerande. De många små välordnade husen, som är byggda i nivåer ner mot den branta klippväggen, ger Gudhjem en alldeles speciell stämning. Redan på 1800-talet vallfärdade konstnärer till orten för att uppleva det speciella ”Gudhjem-ljuset” ut över horisonten som uppstår precis innan solnedgången. En av de mest kända målarna, Oluf Høst, har fått ett eget museum i byn - här har du goda möjligheter att se ”ljuset” och få en konstupplevelse utöver det vanliga.

Härlig atmosfär i hamnen 

Hamnen är Gudhjems centrum. Här sjuder det av liv på de små caféerna. Det finns dagliga avgångar till Ärtholmarna med de spännande fästningsöarna Christiansø och Frederiksø öster om Bornholm. Ärtholmarna var i början av 1800-talet en del av ett storpolitiskt spel mellan Sverige, England, Ryssland och Danmark. Engelsmännen bombade öarna flera gånger, men de danska soldaterna gav motstånd så att ön förblev dansk. En tur till Ärtholmarna är som en resa i en tidsmaskin där du tas 200 år tillbaka i tiden.

En annan spännande båttur kan du ta med skeppet Thor, som seglar från Gudhjem och nedåt längs med kusten till de vackra klippformationerna "Helligdomsklipperne", där också Bornholms Konstmuseum ligger. Medan Thor seglar tillbaka till Gudhjem har du möjlighet att besöka Konstmuseet med sin imponerande samling av bornholmsk konst – och så kan du ta en senare avgång tillbaka till Gudhjem, eller promenera tillbaka på den vackra kuststigen.

Livet på 1950-talet

Tillbaka i Gudhjem är en tur till det lilla fiskeläget "Melsted", som ligger som en förlängning av Gudhjem, en trevlig upplevelse. Här hittar du de gulligaste små korsvirkeshusen samt en härlig sandstrand. Vattnet är rent och klart. Är du redo för ett dopp? Eller har du lust att se det levande lantbruksmuseet "Melsted Gaard", där du kan dofta, se och pröva på hur livet var på en bornholmsk bondgård anno 1950? På Melsted Gaard hittar du också Bornholms Madkulturhus, där du kan smaka på många specialiterer och läckerheter från öns duktiga matvaruproducenter.

Ruvar rundkyrkan på tempelriddarnas skatt?

Bornholm är också känt för sina rundkyrkor, och den största av dem ligger i Østerlars strax utanför Gudhjem. Historiker har bevisat att de bornholmska rundkyrkorna är placerade i samma mönster som den hemliga riddarorden tempelriddarnas kyrkor i Frankrike, och att Bornholm var i kontakt med tempelriddarna. Fram till 1300-talet hade tempelriddarna en enorm makt och stora rikedomar, men i en konflikt med den franska kungen Filip IV under 1307 blev tempelriddarna tvungna att fly med sina skatter. Den enorma skatten har aldrig hittats. Geotekniska undersökningar visar att det finns ett stort konstgjort hålrum under Østerlars rundkyrka. Kan det vara gömstället för tempelriddarnas skatt? Och varför undersöks inte hålrummet? Besök den vackra kyrkan och känn historiens vingslag.

En av Danmarks finaste minigolfbanor

Strax ovanför Østerlars rundkyrka kan du också höra vingslag, men till skillnad från historiens vingslag så kommer de från minigolfklubbor på en av Danmarks finaste minigolfbanor. De 18 hålen är utformade med inspiration från den bornholmska naturen, och även om du normalt inte spelar minigolf så är banan en rolig upplevelse.

Boka din semester nu

Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 85 66 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Ta ett dopp från härliga Melsted strand

Ta ett dopp från härliga Melsted strand

Ruvar Østerlars rundkyrka på en skatt?

Ruvar Østerlars rundkyrka på en skatt?

Känn värmen från klipporna

Känn värmen från klipporna

Ta en båttur längs med kusten med skeppet Thor

Ta en båttur längs med kusten med skeppet Thor

Smaka rökt sill med äggula på Gudhjem Rökeri

Smaka rökt sill med äggula på Gudhjem Rökeri

På Melstedgård har tiden stått stilla sedan 1950

På Melstedgård har tiden stått stilla sedan 1950

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.