I området - Griffen Spahotel

  • Bra havsutsikt
  • Designad av Pernille Bülow
  • Ett av Nordens bästa spaanläggningar
  • Nära stranden
  • Flotta rum
  • Eftertraktat restaurant
kort Rønne
Stranden vid Griffen Spahotel

Stranden vid Griffen Spahotel

Erichsens Gaard står fortfarande kvar som år 1850

Erichsens Gaard står fortfarande kvar som år 1850

Besök den bornholmska keramikern Mie Mølgaard i Rønnes gamla stad

Besök den bornholmska keramikern Mie Mølgaard i Rønnes gamla stad

Bornholms huvudstad - Rønne

De vackra rummen, den stora spaavdelningen, restaurangens läckerheter och den imponerande havsutsikten på Griffen Spahotel lockar dig att bo på hotellet en stor del av din semester...men försök ändå ta en promenad runt det vackra område vid hotellet.

Precis vid Griffen Spahotel ligger lilla mysiga Nørrekås Strand. Ta ett dopp och koppla av i den mjuka vita sanden. Från Nørrekås Strand kan man promenera vidare upp i gamla stan, där gamla livsmedelsgårdar med utsiktsstolpar på taket vittnar om en tid då redare på 1800-talet blickade ut över havet för att se om deras skepp låg hemma med varor från ca. världen. – Och man kan också uppleva livet då, för på Erichsens Gaard har tiden gått i stå år 1850. Huset står inifrån och ut som då, när en av Danmarks kända målare, Holger Drachmann, hade sin dagliga promenad i huset att besöka hans utvalde Vilhelmine.

Mer konst och kärlek hittar du på Hjorths Keramik, som är en av de sista keramikfabrikerna i Europa. Det är svårt att inte bli kär i den vackra keramik. Fortsätt längs de små gatorna till gågatan och torget. Slå dig ner på ett café och njut av marknadslivet – eller besök några av de många spännande butikerna.

Bornholms historia genom 10 000 år

Nära torget ligger Bornholms Museum, där du kan uppleva Bornholms historia genom 10 000 år. Man hör till exempel om de dramatiska dagarna i maj 1945, då stora delar av Bornholm bombades och sedan ockuperades av ryssarna. På Försvarsmuseet i södra delen av Rønne kan man höra mer om varför den tyske befälhavaren på Bornholm vägrade kapitulera i krigets dramatiska slut – och varför det fick konsekvenser för Bornholm i många år efter.

Du kan promenera längs strandpromenaden tillbaka till Griffen Spahotel, men testa även att fortsätta lite längre ut till Bornholms Torvehaller, där du kan smaka på en rad av de läckerheter som Bornholm är så känt för - till exempel de berömda kryddkorvarna från Hallegård, som har utsetts till Danmarks bästa av Berlingske Tidende.

Försök också att låna en av de gratis cyklarna på Griffen Spahotel. Cykelvägarna börjar vid hotellet och snart kommer du in på cykelvägarna i skogarna som tar dig till ännu fler av Bornholms vackra platser – till exempel rundkyrkorna och världens minsta travbana i Almindingen.

Läget är perfekt ... även om du inte har en bil med dig

Griffen Spahotel har ett underbart läge vid havet i Rønne – och du har nära till många av de upplevelser som gör en semester på Bornholm till något alldeles speciellt. Har du ingen bil med dig är läget också på topp då Griffen Spahotel ligger nära busshållplatsen där nästan alla bussar till/från övriga Bornholmsstäder startar och slutar sin rutt. När du bor på Griffen Spahotel tar du dig därför enkelt runt på hela Bornholm.

Boka nu

Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 85 66 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Låna en cykel och gå på upptäcktsfärd på Bornholm

Låna en cykel och gå på upptäcktsfärd på Bornholm

Rønnes gamla stad med fyren i bakgrunden

Rønnes gamla stad med fyren i bakgrunden

Koppla av på stranden på Griffen Spahotel

Koppla av på stranden på Griffen Spahotel

Sport och spänning på världens minsta travbana

Sport och spänning på världens minsta travbana

Bli kär i keramik på Hjorths Keramikfabrik

Bli kär i keramik på Hjorths Keramikfabrik

Ta en promenad längs skogsstigarna

Ta en promenad längs skogsstigarna

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.