I området - Griffen Spahotel

  • Totalrenoverat
  • Bra havsutsikt
  • Designad av Pernille Bülow
  • Rønnes gamla kvarter
  • Ett av Nordens bästa spaanläggningar
  • Sandstrand
kort Rønne
Den trevliga hamnen i Rönne

Den trevliga hamnen i Rönne

Skepps- och Hamnsmedjan

Skepps- och Hamnsmedjan

Försvarsmuseet “Kastellet”

Försvarsmuseet “Kastellet”

Keramikmuseet "Hjorths Fabrik"

Keramikmuseet "Hjorths Fabrik"

“Erichsens Gård” i Rönne

“Erichsens Gård” i Rönne

Bornholms huvudstad

Griffen Spa Hotel ligger i Rönne, som är Bornholms ”huvudstad”, och det är också här färjorna kommer in. Antalet färjor som ankommer ökar stadigt - bland annat därför att Rönne har utvecklat sig till en av nordeuropas största kryssningshamnar. Gå en sväng längs med hamnen och upplev det myller av liv som uppstår när de stora kryssningsfartygen ankommer med sina gäster från hela världen.

Krokiga gator och charmerande hus Rönnes status som ”huvudstad” skapar grogrund för ett rikt handelsliv där bland annat de två torgdagarna (onsdag och lördag) med försäljning av färsk fisk, kött och grönsaker är en stor attraktion. En bit bort ifrån torget och centrum ligger stadens gamla del med sina krokiga gator och charmerande små hus. Här finns även stora köpmannagårdar från 1800- talet, som vittnar om en tid då Rönne var hem för många förmögna skeppsredare. Strosa runt på de mysiga gatorna och njut av de vackra husen.

I Rönne hittar ni också en lång rad av öns trevliga museer. På Bornholms Museum kan ni uppleva Bornholms historia genom 10 000 år. På grund av sin placering långt bort från övriga Danmark har Bornholm haft en helt egen utveckling. Bornholms centrala plats längs med sjövägen till de baltiska länderna gjorde ön till ett viktigt handelscentrum ”förr i tiden”. Handeln bidrog till gott liv och stora rikedomar på Bornholm, men rikedomarna lockade också till sig mindre önskade gäster i form av sjörövare. Ett annat spännande museum är Erichsens Gaard, där tiden har spolats tillbaka till 1850- talet. Här upplever ni ett “fint” borgligt hem, så som det var på den tiden. I den vackra trädgården växer fortfarande blommor med anor från 1800-talet.

Små trivsamma sandstränder Rönne är i norr och söder omgiven av trevliga skogar och underbara sandstränder. 300 meter från Griffen Spa Hotel kan ni njuta av den lilla, men trivsamma Nørrekaas Strand. Se fram emot härliga dagar i Bornholms ”huvudstad”. - Om ni inte har bilen med så kan ni glädja er över att Griffen Spa Hotel ligger nära den busshållsplats där nästan alla busslinjer till/från de andra bornholmska orterna startar/slutar.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

info@teambornholm.dk

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.