Spa och Wellness - Griffen Spahotel

  • Bra havsutsikt
  • Designad av Pernille Bülow
  • Ett av Nordens bästa spaanläggningar
  • Nära stranden
  • Flotta rum
  • Eftertraktat restaurant
kort Rønne
Får vi fresta med lite champagne i spaet?

Får vi fresta med lite champagne i spaet?

Njut av ett av Nordens finaste spa- och wellnessområden

Det finns en värld där tiden står stilla, och mobiltelefonerna inte ringer… spaen på Griffen Spahotel. Det över 1 000 m2 stora inom- och utomhusspaet har fått sitt namn efter de över 400 miljoner år gamla ”diamanter” som hittats i havet vid Bornholm. Spaområdet, som är byggt efter inspiration från bornholmska naturfenomen, lockar bland annat med:

Den våde ovn, där ångan stiger upp genom granitstenarna

Den våde ovn, där ångan stiger upp genom granitstenarna

Den våde ovn

Den våde ovn (den våta ugnen) är namnet på en grotta på Nordbornholm, men i Den Bornholmske Diamantspa är Den våde ovn återskapad som en fantastisk bastu, där ångan släpps ut ur små klippspetsar. Medan ångan stiger uppåt skiftar ljuset i bastun långsamt. Först träffas du av soluppgångens gyllene strålar. Därefter blir det allt ljusare, tills mörkret sänker sig vid solnedgången. Ljusterapin, kombinerat med den varma ångan, ger dig en unik avstressande effekt.

Den tørre ovn ger dig torr och hög värme

Den tørre ovn ger dig torr och hög värme

Den tørre ovn

I motsats till den Den våde ovn, som skapar en fuktig värme, kan du uppleva den torra värmen i "Den tørre ovn" (den torra ugnen). Torr och hög värme i kombination med dofter och ljud skapar en härlig upplevelse, speciellt när den avslutas med en iskall dusch. 

Vattenfallet Døndalen

Vattenfallet Døndalen

Kaskader av vatten

Ställ dig framför vattenfallet. Dra i repet och låt kaskader av vatten plaska ner över din nacke och rygg. Spänningar i nacke och skuldror mjukas upp, när strömmar av ljummet vatten forsar ner över huvud och hals. Fortsätt vidare till de vågformade liggbänkarna i spabadet. Njut av stjärnhimlen i taket. Den underjordiska gejsern masserar dina fötter med vatten. Märk hur känslan av avslappning och njutning sprider sig i hela din kropp.

Is och värme förbättrar ditt immunförsvar

Is och värme förbättrar ditt immunförsvar

Is och varm ånga

Vi människor är skapade för att kunna klara mycket stora klimatskillnader, såväl iskall frost som tropisk hetta. I Den Bornholmske Diamantspa kan din kropp få uppleva hela registret. När kroppen omväxlande möter varm ånga och iskallt vatten stärks ditt immunförsvar, och kroppen njuter av att blodcirkulationen stimuleras. I Kneipp-bassängerna växlar vattentemperaturen mellan 0 grader och tropisk värme. Prova också att massera kroppen med is från Isfontänen. Isfontänen droppar kall is ner i en många miljoner år gammal granitskål. En förunderlig upplevelse!

Randzonen med 1,2 miljoner års historia

Randzonen med 1,2 miljoner års historia

Randzonen

Mitt på Bornholm ligger den fennoskandiska randzonen. En gång för miljontals år sen stötte den ispolerade hårda granitstenen ihop med den mjukare sandstenen. Åldersskillnaden mellan de två stenarterna är 1,2 miljarder år. I klippbastun på Den Bornholmske Diamantspa är denna randzon återskapad. En markering i bastuns golv gör det möjligt att stå med en fot på urgammal granit och den andra på den 1,2 miljarder år yngre sandstenen. Tanken svindlar och ger saunaupplevelsen en ny och extra dimension.

Prova en behandling på Rokkestenen

Prova en behandling på Rokkestenen

Rokkestenen

Bornholm är känt för sina rokkestenar; stora granitblock som naturen har placerat på ett sådant sätt att de kan ruckas med endast en lätt beröring. I Den Bornholmske Diamantspa finns vår egen rokkesten; en väldig granitskiva, som ”gungar” i takt med att du får massage. Det är den enda ”gungande” granitmassagebänken i världen. Vi kan varmt rekommendera upplevelsen. 

Njut i utomhus-spat

Njut i utomhus-spat

Krystalsø-bubbelbadet

Njut av ett glas champagne i det stora Krystalsø-bubbelbadet medan solen långsamt sjunker ner vid horisonten bakom dig.

Bli bortskämd med wellnessbehandlingar

Bli bortskämd med wellnessbehandlingar

Blåskinsdalens varma händer

Blåskinsdalen är en "hemlig" dal på Bornholm. En gång i tiden vallfärdade Bornholms befolkning dit för att få uppleva dalens magiska skönhet, men med tiden glömdes den nästan bort. Om du har lust att uppleva vår egen version av denna magiska skönhet hälsar Den Bornholmske Diamantspa dig välkommen till en egen version av Blåskinsdalen. Kyllingehønen är ett enormt flyttblock av granit, som på istiden kom till Bornholm från Sverige. I Den Bornholmske Diamantspa representeras Kyllingehønen av en kabin där värmestrålar kan smälta bort kroppens fettdepåer.

Öppettider

  För hotellgäster För alla gäster
Måndag - fredag 7:00 -10:00 15:00 - 21:00
Lördag 7:00 -20:00 11:00 - 20:00
Söndag 7:00 -20:00 11:00 - 20:00


Pris för entré till Den Bornholmske Diamantspa

Som övernattande gäst på Griffen Spahotel har du gratis tillgång till Den Bornholmske Diamantspa.

Wellness-behandlingar
Du kan njuta av olika avkopplande behandlingar i hotellets wellnessavdelning. Kontakta hotellet på +45 56 90 44 44 för att höra mer om behandlingar och bokning.

Åldersgräns - Minst 16 år
Den Bornholmske Diamantspa ska präglas av en lugn och avslappnande atmosfär. Du måste därför vara minst 16 år gammal för att få tillgång till spaet. 

Grön energi
Spa- och wellnessområdet på Griffen Spahotel är en av de mest energisnåla anläggningarna i hela Europa. Man har använt bästa möjliga material, som till stor del är lokala. Dessutom återanvänds värmen i så stor utsträckning att anläggningen beskrivs som ”enastående” i hantverkartidskrifter. Miljömässigt kan du därför också med gott samvete låta dig skämmas bort i det stora spa- och wellnessområdet.

Bokning

Boka din semester genom att ange din önskade ankomstdag i bokningsrutan eller ring till oss nu på +45 56 95 85 66, så ger vi dig bra tips och idéer inför härliga semesterdagar på Bornholm.

Klicka för pris och lediga perioder

Bostadtyp

När vill du resa

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.