Aktiviteter - Hasle Semesterpark

  • Swimmingpool
  • Barnbassäng
  • Beachvolley
  • Hockey
  • Läge i skog
  • Nära strand
  • Semesterhus för 4-5 personer
kort Hasle

Cykelturer

Hyr en cykel och åk på en upplevelse

Hyr en cykel och åk på en upplevelse

Bra cykelvägar
Bornholm har ett väl utbyggt nät av cykelvägar. 100 meter från Hasle Semesterpark hittar ni den första cykelvägen. Ni cyklar längs småvägar där vackra naturupplevelser utgör regeln och bilarna undantag.

Böljande gula åkrar
Prova att cykla inåt land en vacker sommardag och upplev de böljande gula åkrarna. Det är visserligen lite uppförsbacke - men det har ni igen när ni åter styr kosan hemåt. Lägg bara i rätt växel, rulla långsamt neråt samtidigt som ni njuter av den magnifika utsikten över havet och Gudhjem.

Via cykelvägarna vid Hasle Semesterpark kan ni även färdas uppför eller nerför kusten - oavsett vilket håll ni väljer har ni havet strax intill. Stanna till vid något av de många rastställena i Bornholms vackra natur. Upplev lugnet. Njut av den vackra utsikten. Så ska en semester vara!

Möjlighet och hyra cyklar
Om ni inte har med er egna cyklar kan ni självfallet hyra cyklar på Hasle Semesterpark.

Dinosaur-jagt

Du har goda möjligheter att hitta fossiler från förr

Du har goda möjligheter att hitta fossiler från förr

Dinosauriejakt
Klinterna längs med Hasles kust skapades för ca 170 miljoner år sedan. På den tiden hade Bornholm ett tropiskt klimat, och i havet lurade svanödlorna med sina stora käftar och sylvassa tänder, medan Sauropoderna härskade på land.

Sauropoderna var dinosaurier som med en längd på 40 meter är världens genom tiderna största landdjur. Gå längs stranden framför Hasle Semesterpark och upplev historiens vingslag - det finns goda möjlighet att hitta fossiler från forntiden. Man har till exempel hittat förstenade fotspår från en liten Saurpode - den var “bara” 20 meter lång.

Sjöborrar och hajar
Ta en promenad på stranden med barnen. De kommer att älska historierna om Bornholms fantastiska forntid. Kanske hittar ni inte en sauropode-fossil, men chanserna för att hitta fossiler av musslor, sjöborrar och till och med hajar är goda. Under alla omständigheter får man en hisnande historisk känsla av att stå framför de 170 miljoner år gamla sandklintarna och tänka på hur livet var på den tiden.

Golf

Golfbanan i Rø

Golfbanan i Rø

4 flotte golfbanor
Det är inte bara naturen på Bornholm som är vacker och särpräglad. Solskensön bjuder också på 4 golfbanor med upplevelser utöver det vanliga. Banorna är vackert belägna mellan kullar, klippor, skogar, åmynningar och sjöar ? och bjuder på utmaningar för alla handicapnivåer.

I receptionen på Hasle Semesterpark kan ni givetvis få mer information om Bornholms golfbanor.

Golf på Bornholm er verdensklasse
Bland annat har flera internationella golftidskrifter i varma ordalag hyllat Rø Golfbane, som ligger 14 kilometer från Hasle Semesterpark.

Här hittar ni två av Danmarks mest speciella och spännande golfbanor. Ett sant nöje för alla golfälskare!

Löp- och cykelträning

Kör vid stranden

Kör vid stranden

Löp- och cykelträning
Jogga på stranden Om formen skall bibehållas under semestern finns det många utmärkta motionsspår runt omkring Hasle Semesterpark.

Det lugna - 3 kilometer.
Ni joggar längs med gångstigen till det lilla samhället Muleby söder om Hasle Semesterpark, för att sedan ta skogsstigarna tillbaka till Hasle Feriepark.

Det medelsvåra - 5 kilometer.
Ni joggar längs med skogsstigarna ned till stranden, och efter ett par kilometers sandträning återvänder ni via skogsstigarna till Hasle Semesterpark.

Det tuffa - 10 kilometer.
Från Hasle Semesterpark joggar ni på skogsstigarna ned till stranden. Ni joggar längs med stranden in emot Hasle och fortsätter till hamnen och den branta serpentinbacken. När serpentinbacken är avklarad - och andningen är lugn igen - vänder ni mot norr och ut ur Hasle.

Efter joggning längs med fälten vänder ni åter tillbaka till Hasle Semesterpark, till en välförtjänt stund i solstolen på altanen!

Fritidsfiske

Bornholm har massor av bra fiskeplatser

Bornholm har massor av bra fiskeplatser

Med sin mycket varierande kustst räcka är Bornholm ett eldorado för fritidsfiskare året runt. Från kusten finns det goda möjligheter att fiska laxöring och om du kän ner för att fiska från båt går det nästan dagligen turer från Hasles hamn där du kan följa med ut och pilka torsk.

Torsk
Havet runt Hasle bjuder på särskilt goda förutsättningar för torskpilkning så glöm inte bort att förbereda middagsbordet för dagens fångst!

Fråga i receptionen
I Hasle Semesterparks reception kan du få information och tips om bra fiskeställen på Bornholm.

Vandringsturer

Det finns många härliga promenader vid Hasle

Det finns många härliga promenader vid Hasle

Hasle Semesterpark ligger mitt i Hasle Lystskov och är därför en bra bas om ni gillar natursköna fotvandringar. På era vandringar i området kan ni bland annat uppleva:

Råvaruutvinning
En av de saker som gör Hasle Lystskov till en speciell upplevelse är spåren efter kol- och lerutvinningen. Även om sanden runt Hasle är vackert vit ligger det relativt stora kollager under markytan. Man började bryta kol här redan på 1600-talet, men på grund av kolets låga värmevärde stoppades utvinningen i slutet av 1800-talet. Under bränsleknappa tider som första och andra världskriget återupptogs dock kolutvinningen.

För att begränsa brandrisken i de danska köpstäderna trädde 1832 en ny lag i kraft som innebar att alla nybyggda köpstadshus måste ha tegeltak. På Bornholm innebar lagen att tegelindustrin blomstrade. Eftersom området runt Hasle hade goda förekomster av lera var det i första hand Hasle som kom i åtnjutande av många nya arbetstillfällen.

Såväl kol- som lerutvinningen är nu sedan länge ett avslutat kapitel, men spåren och minnena finns fortfarande kvar. Brotten har nu förvandlats till vackra sjöar med ett rikt djurliv. Utvinningen medförde dock även andra förändringar i delar av landskapet - till exempel finns det områden runt de gamla kolbrotten som mest av allt liknar ett svart månlandskap, vilket står i bjärt kontrast till den vackra vita sandstranden.

Skogen
Efter att Hasle under 1700-talet hade utsatts för en kraftig sandflykt, började man plantera området med träd på 1820-talet. I början planterade man främst barrträd, något som senare kompletterades med lövträd, främst bokar.  Den större delen av lövskogen planterades av H.C. Siersted, vilket är orsaken till att Hasle Semesterpark i dag har adressen "H.C. Sierstedsvej". H.C. Siersted var mycket företagsam man som var verksam inom en rad olika branscher. Till exempel startade han upp en glastillverkning, men denna fick efter ett antal år läggas ned eftersom kolet på Bornolm inte hade tillräckligt högt värmevärde för att ge de höga temperaturer som krävs för glastillverkning. Därefter gav sig H.C. Siersted in i en helt annan bransch ... han började föda upp silkesfjärilar. Och så fortsatte han med en massa annorlunda och nyskapande projekt. I skogen som omger Hasle Feriepark har man rest en staty av H.C. Siersted. Det är således honom som vi kan tacka för att vi idag har en vacker skog med ett rikt djurliv - t.ex. rådjur.

Det förflutna
Middelaldern har sat sine spor mange steder på Bornholm. Området runt Hasle har även i forna tider lockat människan. Längs åarna i skogen har man hittat spår efter boplatser från såväl järn- som bronsålder och längs kusten finns fortfarande rester av de gamla skansarna som användes från 1400-talet till början av 1800-talet. Under medeltiden härjades Bornholm av sjörövare som plundrade längs kusterna. Därför skapade man lokala milisgrupper och försvarsanläggningar som skulle skydda bornholmarna. Att även bornholmarna ibland var sjörövare och plundrade i grannländerna ... ja, det är ju en helt annan historia. På Bornholms Middelaldercenter kan ni lära er mycket om den spännande medeltiden.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 85 66 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

 

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.