I området - Hotel Hammersø

  • Sjöutsikt
  • Swimmingpool
  • Vuxensemester
  • Gratis parkering
  • Perfekt läge
kort Sandvig
Njut av ett glas vin på Sandvig Strand

Njut av ett glas vin på Sandvig Strand

Hammershus ligger nära Hotel Hammersø

Hammershus ligger nära Hotel Hammersø

Njut av utsikten över Sandvigbukten på en tur längs kusten

Njut av utsikten över Sandvigbukten på en tur längs kusten

Spännande historia

Allinge-Sandvig på Nordbornholm. Allinge-Sandvig var den första turistdestinationen, när Bornholms turism började i starten av 1900-talet. Hotel Hammersø ligger i Sandvig, som i sin tur ligger på Bornholms norra spets. Precis utanför Sandvig ligger Hammerknuden med Nordeuropas största borgruin "Hammershus". Se fram emot vandringar med en makalös panoramautsikt runt borgen, och dess spännande historia.

Åka til Jazzfestival
Sandvig är sammanvuxen med grannstaden Allinge, som har en charmerende båthamn. Allinge är livligt på sommaren med en årlig Jazz Festival, marknader, årlig folkfest och omkring hamnen surrar de små caféerna av liv och rörelse. Runt om Allinge-Sandvig ligger många av de sevärdheter och attraktioner, som är med till att göra en semester på Bornholm till något alldeles extra. Trollet ”Krølle Bølle”, Bornholms egen legend, som är känd för att trolla fram söta saker, påstås bo inne i Langebjerg, nära Hotell Hammersøen, på Nordbornholm.

Krølle Bølle och mystiska lysande föremål
Om det är Krølle Bølle, som haft ett finger med i spelet är ovisst, men i boken "Det mystiske Danmark" är det många historier om mystiska lysande föremål, som med hög fart rört sig över Nordbornholms himmel. En tysk turist såg till exempel ett tallriksformat fartyg flyga ut från Hammerknuden genom en stor öppning, som plötsligt visade sig i klippväggen. Kort tid senare berättade flera seglare att de sett en motsvarande farkost lyfta från havet, vid Hammerknuden, och fortsätta lodrät upp mot himlen, tills den försvann ur sikte.

Segla längs kusten från Hammerhavnen
Lite mer jordnära upplevelser kan man få i Hammerhavnen. Här seglar småbåtar turister längs kusten. Klippkusten framstår ännu mer dramatisk när man ser den från havssidan. När man passerar nedanför den gamla borgruinen Hammershus, är det lätt att förstå varför borgen var en ointaglig fästning i medeltidens oroliga Danmark. Upplevelserna förstärks av kaptenens berättelser - och det gör inte upplevelserna mindre spännande.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 85 66 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Det finns mystiska grottor vid Sandvig

Det finns mystiska grottor vid Sandvig

Sandvig Strand ligger nära Hotel Hammersø

Sandvig Strand ligger nära Hotel Hammersø

Sandvig är en liten mysig stad - Testa en omgång minigolf

Sandvig är en liten mysig stad - Testa en omgång minigolf

Från Hammerfyret kan du se Sverige

Från Hammerfyret kan du se Sverige

Naturen runt Hotel Hammersø är vacker

Naturen runt Hotel Hammersø är vacker

Hällristningar på Hotel Hammersø

Hällristningar på Hotel Hammersø

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.