I området - Swanvika – Lyxiga semesterhus i Svaneke

  • Perfekt läge
  • Lyxiga semesterbostäder
  • Nära restauranger
  • Nära havet
  • Nybyggt (2023)
  • Svaneke
kort Swanvika - Lyxiga semesterhus i Svaneke
Det finns många fina korsvirkeshus i Svaneke

Det finns många fina korsvirkeshus i Svaneke

Hönsskitning är Svanekes svar på bingo

Hönsskitning är Svanekes svar på bingo

Ta en stranddag i Svaneke på Hullehavn

Ta en stranddag i Svaneke på Hullehavn

Barnen älskar att leka på kanonerna vid Svaneke Røgeri

Barnen älskar att leka på kanonerna vid Svaneke Røgeri

Svaneke hamn

Svaneke hamn

Svaneke är en ständig semesterfavorit

Svaneke är Bornholms östligaste punkt – och förmodligen också den mest populära semesterorten på Bornholm. Det finns en särskild charm och atmosfär i Svaneke – vilket kanske beror på att staden har fått Europarådets guldmedalj för ”Utmärkande stadsbevaring”. Svaneke är också utsedd till Danmarks vackraste köpstad. Ta en tur med Svanekes hästspårvagn och njut av den vackra staden.

Upplev torget och hamnstämningen

Ditt sommarhus ligger bara en trevlig promenad på några få hundra meter från Svaneke torg och hamnen, där man verkligen kan känna den härliga semesterstämningen. Marknadsdagarna på torget är en unik upplevelse, men missa inte heller att besöka karamellbutiken, glassmejeriet och Svaneke Bryghus som erbjuder kylda förfriskningar. Kom också ihåg att besöka Svaneke Købmandshandel, som är en trevlig levande speceriaffär där tiden har stannat på 1950-talet.

Besök Sorte Muld och Brændesgårdshaven

Ta en promenad längs med kuststigen där du har en vacker panoramautsikt över havet. Du kan också ta den flera tusen år gamla stigen från kusten upp mot Sorte Muld, som är en bergsrygg cirka 1 000 meter från Svaneke. En gång låg ett av Östersjöns rikaste samhällen här – men Östersjön är ett oroligt område, så invånarna grävde ner många av sina rikedomar. Därför har man i modern tid hittat stora mängder guldsmycken vid Sorte Muld. Besök de spännande utgrävningarna – och om du har tur har arkeologerna öppet hus, så att du själv kan försöka hitta de berömda guldfynden som kallas för ”guldgubbar”. Bredvid Sorte Muld ligger den berömda nöjesparken Brændesgårdshaven.

Om du har barn med på semestern så är ett besök på Brændesgårdshaven ett måste. Här finns mängder av attraktioner som mini-zoo, roddbåtar, rutschkanor med mera – och när du har betalat inträdesavgiften är alla attraktioner gratis. Efter besöket i Brændesgårdshaven kanske det kan locka med ett dopp i havet från det stora hopptornet vid Svaneke hamn – eller från den lilla mysiga stranden ”Hullehavn”, där även det trevliga caféet Syd-Øst-for-Paradis ligger?

Svaneke - Bornholms kreativa centrum

Svaneke har en härlig atmosfär - men staden kan erbjuda mycket mer än så. Svaneke är också Bornholms kreativa centrum: målningar, unika glas, designkläder, lakrits, karameller, choklad, glass. Ett besök på det lokala rökeriet med utsökta fiskdelikatesser är självklart också en semesterupplevelse som du måste pröva. Har du barn med så kommer de älska att leka på kanonerna vid Svaneke Røgeri. En annan rolig upplevelse är "Hønseskidning", som är Bornholms motsvarighet till "Bingo". Det låter konstigt, men det ger upphov till mängder av skratt när man släpper lös tre hönor på ett stort bingofält där du ska satsa på vilket nummer som hönorna skiter på härnäst. Medan engagerade speakers håller dig uppdaterad på vad som sker så kommenterar publiken högljutt utvecklingen. Berlingske Tidende har utsett hönsskitningen i Svaneke till Danmarks tredje bästa semesterupplevelse. Det måste du bara vara med om!

Kuststigen

150 meter från ditt sommarhus i Swanvika hittar du kuststigen. Om du svänger till vänster kommer du till det lilla fiskeläget Listed där du kan besöka det trevliga caféet ”Bay Frost” som är känt för sina hummersmörgåsar… och ovanpå caféet ligger en av Danmarks finaste guldsmedsbutiker. Om du ska skämma bort din käraste så finns det fantastiska möjligheter här! Turen till Listed är vacker, men missa inte heller att svänga till höger på kuststigen från Swanvika som först tar dig till lilla Vigehavn, och strax efter till den ”riktiga” Svaneke hamn med dess härliga stämning. Om du fortsätter på stigen kommer du till en av Bornholms ”dolda pärlor”: Cafe Syd-Øst for Paradis, där det under sommarkvällarna spelas musik i en fantastisk atmosfär. Om du söker ännu fler naturupplevelser så kan du promenera vidare på kuststigen till nästa fiskeläge, Årsdale. Under tiden passerar du hästhagar där tidigare tävlingshästar njuter av pensionstillvaron med grönt gräs och havsutsikt. I Årsdale kan du bland annat besöka bryggeriet Mikkeler samt Årsdale Røgeri som lockar med utsökta fiskdelikatesser.

Passa på

Svaneke är starkt beroendeframkallande – och det är kanske därför som Svaneke är den ort som har några av de högsta huspriserna på Bornholm. Det är inte bara bornholmare som flyttar till staden. Många turister har glömt allt om returbiljetten hem efter en semester i Svaneke. Så passa på…

Boka din semester på Swanvika

Se priser för Swanvika genom att trycka på prislistan. Du kan också efterfråga priser inklusive färjeöverfart – samt se lediga perioder – genom att använda bokningsformuläret överst på sidan. Välj lägenhetstyp i listan och ange önskad ankomst- och avresedag. Om du vill boka flera lägenheter behöver du bara uppge det i kommentarsfältet. Du är också alltid mycket välkommen att ringa till oss alla veckans dagar: +45 56 95 85 66.

Se den vackra soluppgången i Svaneke

Se den vackra soluppgången i Svaneke

Ta en tur med hästspårvagnen

Ta en tur med hästspårvagnen

Du kan också bada från klipporna

Du kan också bada från klipporna

Tidigare tävlingshästar njuter av pensionärstillvaron på strandstigen

Tidigare tävlingshästar njuter av pensionärstillvaron på strandstigen

Svaneke torg med trevliga torgdagar

Svaneke torg med trevliga torgdagar

Smaka god öl och utsökt mat på Bryghuset

Smaka god öl och utsökt mat på Bryghuset

Besök trevliga café "Syd-Øst for Paradis"

Besök trevliga café "Syd-Øst for Paradis"

Svaneke lockar med karameller, lakrits, glass och mycket mer

Svaneke lockar med karameller, lakrits, glass och mycket mer

Ta en promenad längs med kuststigen till fiskeläget Listed

Ta en promenad längs med kuststigen till fiskeläget Listed

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.