I området - Abildgård All-Inclusive

  • Inklusive frukost
  • Inklusive middag
  • Swimmingpool
  • Inklusive drycker
  • Nära havet
  • Lägenheter för 1-6 personer
kort Sandkås
Sandkås Strand - Sand och klippor i en pittoresk förening

Sandkås Strand - Sand och klippor i en pittoresk förening

Det finns hamnstämning i Tejn

Det finns hamnstämning i Tejn

Njut av klipporna

Njut av klipporna

Hammershus erbjuder dig medeltida äventyr

Hammershus erbjuder dig medeltida äventyr

Den klippiga kusten är vacker vid Tejn-Sandkås

Den klippiga kusten är vacker vid Tejn-Sandkås

Sandkås - en underbar semesterstad på Bornholm

Hotel Abildgård ligger på kuststigen mellan Gudhjem och Allinge, närmare bestämt i den lilla byn Sandkås. ”Kås” är ett gammalt danskt ord för ”en liten hamn” och med en vacker sandstrand intill fick Sandkås sitt namn för flera hundra år sedan. Sandkås är för många ”det riktiga Bornholm”. Det är här du finner den pittoreska och speciella kombinationen av sandstrand och tornande klippor.

Prova kuststigen till Tejn…

Framför Hotel Abildgård löper kuststigen där du går mellan klipporna och havet i några av Bornholms vackraste miljöer. Om du tar till höger kommer du efter några hundra meter fram till den lilla fiskebyn Tejn. Här finns semesterseglare och hamnstämning. Ta ett snack med de lokala fiskarna och även om du inte ska tro på alla rövarhistorier du kan få höra är det dock sant att Tejn är startplatsen för en av Nordens största fisketävlingar, Trolling Master Bornholm, där många hundra deltagare tävlar om att fånga den största laxen. I Tejn finner du också den lokala livsmedelsbutiken, så du kan smidigt gör dina dagliga inköp. Se också till att besöka det populära glasscafét samt Penyllan Bryghus som är korat till Danmarks bästa bryggeri. Missa inte heller lunchen på Skipperkroen i Tejn.

….men kuststigen till Allinge är faktiskt ännu finare

Om du istället tar till vänster på kuststigen framför Hotel Abildgård kommer du till huvudstaden på Bornholm, Allinge. Men innan du når fram till Allinge kommer du stöta på Sandkås Strand som på grund av alla träd framför stranden kan vara svårt att se den från kuststigen. Det är därför det nästan bara är bornholmarna själva som använder stranden men när du själv upplevt den kommer du förstå varför den anses av många som en ”hemlig pärla”. Så se till att inte missa den! Har du lust till ett uppfriskande bad eller tar du dig vidare längs kuststigen till Allinge?

Snart blir stigens tornande klippor avlösta av Allinges gamla stadsdel med charmerande bindningsverk och kort därefter kommer du även mötas av en härlig doft av sill i näsan, då två av öns bästa rökerier ligger i staden. Runt om i hamnområdet kommer du uppleva ett sjudande hamnliv med butiker, caféer och restauranger. Det är också här som den stora demokratifesten Folkemötet med många tusen deltagare hålls varje år i juni, den danska motsvarigheten till Almedalen.

Hammershus bjuder på medeltidsäventyr

Kuststigen fortsätter sedan till Allinges tvillingby; Sandvig. Lite utanför Sandvig finner du Nordeuropas största borg, Hammershus. Under medeltiden skiftade Bornholm mellan att vara ett tyskt, danskt och svenskt herradöme men oavsett vem som satt vid makten så var det Hammershus som var centrum för den. Hammershus bjuder dig på massor av spännande medeltidsupplevelser, visste du till exempel att det redan under medeltiden fanns statliga avgifter, bland annat för att få sitt huvud avhugget om du fått det som straff. Du betalade alltså själv för din bödel…. och det var alltid förskottsbetalning.

Vid Hammerhus kan du också prova på att rida eller segla längs med kusten nedanför borgen. När du seglar längs med klipporma kommer du kunna föreställa dig varför borgen var en ointagbar fästning och varför Hammershus aldrig låtit överlämna sig till olika belägringstrupper.

Boka din semester

Boka din semester på Hotel Abildgård redan i dag – så du snabbt kan börja se fram emot några riktigt härliga dagar på vackra Bornholm. Lägg in ditt önskade ankomstdatum i beställningsformuläret på denna sida eller ring oss på +45 56 95 85 66 så kan vi passa på dig att ge några riktigt goda tips på vad du kan göra under dina semesterdagar på Bornholm.

Klicka för pris och lediga perioder

Bostadtyp

När vill du resa
Hällformationer Kamelhuvudena vid Hammershus

Hällformationer Kamelhuvudena vid Hammershus

Segla med de små turbåtarna längs den steniga kusten

Segla med de små turbåtarna längs den steniga kusten

Följ den vackra kuststigen in till Allinge stad

Följ den vackra kuststigen in till Allinge stad

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.