Aktiviteter - Klintely

  • Havutsikt
  • Cykeluthyrning
  • Nära restauranger
  • Nära strand
  • Sommarhus
  • Semesterlägenheter
kort Sandkås
Åk på en cykeltur till någon av rundkyrkorna

Åk på en cykeltur till någon av rundkyrkorna

Spela golf med utsikt över Östersjön

Spela golf med utsikt över Östersjön

Eldorado för fiskare

Eldorado för fiskare

Vandring

Vandring

Cykelture

Bornholm har ett väl utbyggt nät av cykelvägar. 50 meter från Klintely hittar ni den första cykelvägen. Ni cyklar längs småvägar där vackra naturupplevelser utgör regeln och bilarna undantag.

Prova att cykla inåt land en vacker sommardag och upplev de böljande gula åkrarna. Det är visserligen lite uppförsbacke - men det har ni igen när ni åter styr kosan hemåt. Lägg bara i rätt växel, rulla långsamt neråt samtidigt som ni njuter av den magnifika utsikten över havet.

Via cykelvägarna vid Klintely kan ni även färdas uppför eller nerför kusten - oavsett vilket håll ni väljer har ni havet strax intill. Stanna till vid något av de många rastställena i Bornholms vackra natur. Upplev lugnet. Njut av den vackra utsikten. Så ska en semester vara!

Om ni inte har med er egna cyklar kan ni självfallet hyra cyklar på Klintely.

 

Golf

Det är inte bara naturen på Bornholm som är vacker och särpräglad. Solskensön bjuder också på 4 golfbanor med upplevelser utöver det vanliga. Banorna är vackert belägna mellan kullar, klippor, skogar, åmynningar och sjöar - och bjuder på utmaningar för alla handicapnivåer.

Bland annat har flera internationella golftidskrifter i varma ordalag hyllat Rø Golfbane, som ligger 8 kilometer från Klintely.

Här hittar ni två av Danmarks mest speciella och spännande golfbanor. Ett sant nöje för alla golfälskare!

I receptionen på Klintely kan ni givetvis få mer information om Bornholms golfbanor samt också köpa greenfee till förmånligt pris.

 

Fritidsfiske

Med sin mycket varierande kuststräcka är Bornholm ett eldorado för fritidsfiskare året runt. Från kusten finns det goda möjligheter att fiska laxöring. 

Spørg i receptionen
I Klintelys reception kan du få information och tips om bra fiskeställen på Bornholm.

Beställ nu
Beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställningsboxen till höger på sidan. Ni kan naturligtvis också alltid ringa till oss - alla veckans dagar: +45 56 95 85 66.

 

Vandring

Klintely ligger mitt i Nordbornholms vackra natur och är därför också en bra bas för gäster som uppskattar natursköna vandringsturer. I receptionen kan ni få mer information. Vi vill särskilt rekommendera följande turer:

Storedalen & Kusträddningsstigen
Naturområdet "Storedalen", som ligger alldeles vid Hotel Klintely, är en gammal sprickdal som formades under den senaste istiden. Förutom sprickdalen erbjuder området en mycket grönskande och vacker natur.

300 meter från Klintely går den gamla kusträddningsstigen. Om ni följer vägen söderut får ni uppleva en mycket vacker del av Bornholm - här uppgår strand, klippor och natur till en högre enhet. På en mild sommardag, då naturen grönskar och djurlivet är ymnigt, är vandringsturen en alldeles speciell upplevelse, men på en vindpinad kvällspromenad om våren eller hösten är den nästan ännu vackrare. Vågorna skummar vilt när de slår mot klipporna, och i vindens sus kan man snabbt leva sig tillbaka till den tid då kusträddningsstigen användes för sin ursprungliga funktion. Många dramatiska förlisningar och ödesdigra händelser har utspelat sig längs efter denna kuststräcka. Och lokalbefolkningen var inte alltid så behjälplig - vrakgodset kunde förr i tiden utgöra en avsevärd inkomstkälla, och då kunde ju öbor "råka" sända ut falska ljussignaler så att fartygen gick på grund.
 
Hammeren
Fem kilometer från Klintely ligger Hammerknuden. Här möts ni av en enastående natur och möjlighet att njuta av en fantastisk utsikt över havet och resten av Nordbornholm.

Utöver naturupplevelserna måste ni också komma ihåg att besöka:
Hammershus: Nordeuropas största borgruin. Med sitt strategiska läge högt uppe på Hammerknuden, på branta klippor som stupar rakt ner i havet, krävs det ingen större fantasi för att föreställa sig vilken makt Hammershus härskare måste ha haft under medeltiden. Men så var också Hammershus under flera århundraden maktens centrum på Bornholm. Ett besök på Hammershus är en spännande upplevelse för både barn och vuxna.

Hammersøen
I början av 1900-talet var stenbrytning en viktig industri på Bornholm och man exporterade stora mängder fin bornholmsk granit. Industrin har nu upphört men i landskapet runt Hammeren kan ni se spåren - de vackra sjöarna med ett imponerande djur- och växtliv.

Krølle Bølle
Bornholms mytomspunna maskot - det lilla trollet Krølle Bølle - bor enligt sägnen i Langebjerget vid Hammeren. Berättelserna om Krølle Bølle kan få alla barn att spetsa öronen - det är snälla och underhållande sagor som barnen vill höra om och om igen.

Allinges gamla kvarter
Om ni går ned till stranden framför Klintely och tar av åt norr (till vänster) längs kusträddningsstigen, kommer ni till Allinges gamla kvarter som präglas av pittoreska korsvirkeshus och prunkande stockrosor. Medan ni långsamt strosar längs de idylliska gränderna och njuter av stillheten och de vackra husen, blir snart doften av böckling alltmer påtaglig. I Allinges hamn ligger nämligen två av Bornholms bästa fiskrökerier där ni har möjlighet att smaka Bornholms nationalrätt - böcklingen.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 85 66 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.