Praktisk info - Klintely

 • Havutsikt
 • Cykeluthyrning
 • Nära restauranger
 • Nära strand
 • Sommarhus
 • Semesterlägenheter
kort Sandkås

Praktisk info

Adress
Klintely
Klinteløkken 7-9, Sandkås
3770 Allinge

Telefon: +45 56 95 85 66
Mail: info@semester-bornholm.se

Ankomsttid
Du kan komma in i semesterlägenheten från kl. 15.00 på ankomstdagen. Läs eventuellt mer under punkten "Nyckelutlämning".

Avresetid
På avresedagen ber vi dig vänligast att lämna semesterlägenheten senast kl. 10.00, så att den hinner bli städad åt efterföljande gäster.

Ankomstdag
Som utgångspunkt kan du fritt välja ankomst- och avresedag, eftersom du inte behöver boka hela veckor. Du kan därmed också välja en minisemester på t.ex. 3-4 övernattningar. Det ger dig möjlighet att sätta ihop semestern helt utifrån dina egna önskemål, och välja att resa på dagarna då färjebiljetterna är billigast. Det är vanligen måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar.

Allergivänliga semesterlägenheter
Alla fritidshus på Klintely är rökfria. Om du är allergisk mot husdjur kan du välja ett fritidshus på Klintely som är djurfritt. Meddela oss bara i samband med din bokning så ser vi till att boka ett allergivänligt fritidshus åt dig. Eventuella allergier mot dun är heller inga problem då våra täcken och kuddar inte innehåller dun.

Baby-paket
Du kan hyra ett baby-paket som består av: Högstol, barnsäng, barnvagn (stark paraplyvagn med sufflett, där ryggstödet kan läggas helt ner), skötbädd och badkar. Vi ber dig vänligen att reservera baby-paketet i samband med din bokning. Du ska hämta baby-paketet i receptionen vid din ankomst, samt vi ber dig att returnera utrustningen till receptionen vid din avresa.

Betalningsvillkor
Vi ber dig vänligast att betala in en deposition på 25 % av resans pris senast 10 dagar efter att du har mottagit vår bekräftelse på din beställning. Resterande belopp ska betalas in senast 45 dagar innan din ankomst. Om du gör din beställning mindre än 45 dagar innan din ankomst ber vi dig att betala dagen efter att du har mottagit vår bekräftelse på din beställning.  

Buss till Klintely
Om ni vill ta bussen till Klintely, finns en busshållplats 260 meter från Klintely. Se linjekarta inklusive priser och rabattmöjligheter på www.bat.dk.

Cykeluthyrning
Du kan hyra cyklar i receptionen – kom bara ihåg att reservera dem senast dagen innan. Priserna per cykel är:  

 • 1 dag: 113 SEK
 • 2 dagar: 218 SEK
 • 3 dagar: 281 SEK
 • Extra dag: 46 SEK
 • Hjälm 35 SEK per person

Elbilar
Det är tyvärr inte tillåtet att ladda elbilar genom att dra ut strömkablar från semesterlägenheten,  eftersom resortens elnät inte är dimensionerat för belastningen från elbilar. Om du har en elbil hänvisar vi dig i stället till att ladda den vid de offentliga laddstationerna i närheten.

Grill
Alla semesterlägenheter och fritidshus på Klintely ägs av enskilda privatpersoner, där vissa har grill till sitt fritidshus, medan andra ägare inte har velat grilla. Vi kan därför inte garantera att det finns en grillplats vid ditt fritidshus – men om det inte finns någon grill, så är du alltid välkommen att ta med en grill själv om du vill grilla. Tänk bara på att ta hänsyn till grannarna när du grillar. Tänk på att du måste rengöra grillen själv efter din användning.

Handikappförhållanden
Semesterlägenheterna för 2 personer samt sommarhusen för 6-8 personer är tyvärr inte handikappanpassade. Dock är semesterlägenheterna för 2-4 personer och 4-6 personer handikappvänliga – till exempel är dörrarna tillräckligt breda för att rullstolar ska kunna passera, och det finns inga trappsteg i lägenheterna. Badrummen har tillräcklig plats så att du kan vända med en vanlig rullstol. Du bör dock vara uppmärksam på att inte alla utomhusområden vid Klintely är asfalterade – det finns därmed en del grusstigar. Meddela oss vänligen om du kommer med rullstol – så ska vi göra vårt yttersta för att hitta bästa möjliga semesterlägenhet till dig.

Hundar/Katter
Hundar och katter är välkomna i våra lägenheter för 2-4 personer. I övriga lägenheter-, rum- och semesterhustyper är det inte tillåtet att medbringa hund eller katt. På grund av de extra städning som krävs kostar det dig 538 SEK att ta din hund/katt med. Medbringar du 3 eller fler hundar/katter är priset SEK 1 076:-. Priset gäller för hela uppehållet. Vi ber dig vänligen upplysa vid bokning om du önskar medbringa hund/katt. Läs eventuell mer här: Hund/Katt till Bornholm. Vi har varje år många gäster, som tar deras hund eller katt med till Bornholm. Det är lätt - du skall endast komma ihåg att de svenska tullmyndigheternas krav skall vara uppfyllda.

Inköp
Klintely ligger mitt emellan byarna Tejn och Allinge, som båda erbjuder goda inköpsmöjligheter: Dagli'brugsen i Tejn ligger 2,4 kilometer från Klintely, och i hamnen i Allinge (2,5 kilometer från Klintely) hittar du SuperBrugsen och Netto.

Köksutrustning
Semesterlägenheterna och semester har välutrustat kök. Du behöver därför inte medbringa köksservis eller liknande.

Nyckelutlämning
Nycklarna hämtas i receptionen på Klintely. Om du ankommer när receptionen är stängd, hänger det på dörren till receptionen en välkomsthälsning med ditt namn på. I detta kuvert ligger nyckeln samt information om vilket rum du skall bo i.

Parkering
Du kan parkera gratis vid Klintely. Semesterbostäderna ligger 5 till 100 meter från parkeringsplatsen. Om du önskar en semesterbostad med ett bestämt läge ber vi dig att informera oss om detta i samband med din beställning.

Städning
Semester skall vara semester! Därför ansvarar vi för att städa ditt hus både före din ankomst och efter din avresa - på så sätt är du alltid säker på att det är ordentligt städat när du kommer och slipper besväret när du reser. Betalingen för städningen är inkluderat i priset. Du behöver alltså inte betala extra för städningen. Allt du behöver göra vid avresan är att slänga evt. sopor samt diska efter dig. På Klintely tänker städpersonalen på miljön. Alla städprodukter är således Svanenmärkta/miljövänliga.

Strykjärn
Du kan låna strykjärn och strykbräda i receptionen på Klintely – och det är självklart gratis.  

Telefonnummer
Alla frågor angående bokning: +45 56 95 85 66

Tvätt
Det finns tyvärr ingen tvättmaskin på Klintely, men om du behöver tvätta kläder under din semester så är du välkommen till närliggande Storløkke Feriepark, där du kan tvätta för 70 SEK per gång. Adressen till Storløkke Feriepark är Genvej 4-6, 3770 Allinge. Vänd dig till receptionen så visar personalen dig till tvättrummet.

Disktrasor, toalettpapper med mera
Vid din ankomst finns en disktrasa, diskhandduk och toalettpapper för de första dagarna i semesterlägenheten. Om du har behov av mer behöver du själv se till att ta med/köpa detta.  

Täcken/sänglinne
Det finns täcken och kuddar i lägenheten. Sängkläder och handdukar är därför det enda du måste ta med själv. Alternativt kan du hyra ett linnepaket, bestående av lakan, kuddar och påslakan samt en stor och en liten handduk, för SEK 258:- per person. Kom ihåg att förbeställa om du vill hyra sängkläder/handdukar.

Boka din semester nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 85 66 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

 

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.