I området - Klintely

  • Gratis Wi-Fi
  • Gratis parkering
  • Havsutsikt
  • Cykeluthyrning
  • Nära restauranger
  • Nära stranden
kort Sandkås
Nordbornholms Røgeri i Allinge

Nordbornholms Røgeri i Allinge

Gudhjem sett från Bokul

Gudhjem sett från Bokul

Allinge Jazzfestival

Allinge Jazzfestival

Historisk resmål

Klintely ligger i Sandkås, strax utanför Allinge på Nordbornholm. Området Allinge/Sandkås var det första resmålet när Bornholms turism sköt fart början av 1900-talet. Den unika och vackra kombinationen av sandstrand och branta klippor var sannolikt orsaken till att både den danska och det tyska borgarklassen hade Allinge/Sandkås som sitt favoritresmål redan för hundra år sedan.

Vit sandstrand och branta klippor
Området runt Sandkås bjuder in till vandringsturer - t.ex. i naturområdet "Storedalen" som formades under den senaste istiden. Längs kusten löper den gamla kusträddningsstigen där man kan få uppleva den vackra kombinationen av vit sandstrand och branta klippor på nära håll.  Kusträddningsstigen fortsätter in till Allinge där ni välkomnas av Allinges gamla kvarter med sina pittoreska korsvirkeshus. Den frestande doften av böckling blir alltmer uttalad, vilket inte är konstigt då två av öns bästa rökerier ligger i Allinges hamn.

Hamnen sjuder av liv
I Hamnen sjuder av liv - den är full av små mysiga kaféer och här arrangeras även krämarmarknader och en årligen återkommande jazzfestival. Kusträddningsstigen forstätter vidare, ut ur Allinge och upp till den gamla borgruinen Hammershus - Nordeuropas största i sitt slag. Nedanför Hammerhus ligger Hammerhavnen och härifrån kan ni stiga ombord på någon av de små båtar som kör turer nerför kusten. Sedd från sjösidan ter sig klippkusten ännu mer dramatisk och när man passerar Hammershus krävs det ingen större fantasi för att inse att borgen måste ha framstått som en ointaglig fästning under den oroliga medeltiden. Upplevelserna kryddas av båtkaptenens spännande berättelser - och det gör verkligen inte turen mindre intressant..

Nära Gudhjem
Syd av Sandkås finder ni Gudhjem. Från Gudhjem hamn går det under säsongen dagliga båtförbindelser till ögruppen Ertholmene öster om Bornholm. Ögruppen består av två bebodda öar, Christiansø och Frederiksø, och ett antal småöar och klippskär. På 1700-talet förvandlades öarna till Danmarks framskjutna flottbas i Östersjön. Flottbasen var en nagel i ögat på engelsmännen som flera gånger utsatte ön för våldsamma bombardemang. Men Ertholmene höll stånd och förblev danskt. Kanonerna står fortfarande kvar och med sin spännande historia samt särpräglade natur är det lätt att känna historiens vingslag på dessa öar. Här väntar en alldeles speciell upplevelse för både barn och vuxna.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

info@teambornholm.dk

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.