I området - Munken Ferielejligheder - Svaneke

  • Svaneke
  • Vackra semesterlägenheter
  • Bra läge
  • Fin uteplats
kort Svaneke
Svaneke har utsetts till Danmarks vackraste köpstad

Svaneke har utsetts till Danmarks vackraste köpstad

Ät rökt sill på Svaneke Røgeri

Ät rökt sill på Svaneke Røgeri

Kycklingsladd är Svanekes svar på lotteriet

Kycklingsladd är Svanekes svar på lotteriet

Njut av solnedgången vid Utzons vattentorn

Njut av solnedgången vid Utzons vattentorn

Barnen kommer att älska Brændesgårdshaven

Barnen kommer att älska Brændesgårdshaven

Svaneke – Munken – I området

Semestra på Bornholms östliga sida i Svaneke, som är en av de mest eftertraktade orterna att besöka på Bornholm. Svaneke beundras av både lokalbor och turister, och många av de besökande väljer att slå sig ned som permanentboende i Svaneke efter en semester i den charmerande staden. Svaneke har också fått äran att utses till Danmarks vackraste köpstad. Du behöver alltså inte skynda dig att boka någon returbiljett.

Många delikata upplevelser i Svaneke

Bli inte förvånad om det vattnas i munnen när du väljer att bo i Svaneke. Du bor nämligen mitt i ett av Bornholms centrum för sötsaker. I Svaneke hittar du lokalproducerade sötsaker i mängder. Oavsett om du gillar glass, lakrits, karameller eller choklad, så har Svaneke allt vad gottegrisen kan tänkas önska sig. Bege dig till exempel förbi Bolcheriet i Svaneke och blanda en påse av de hemgjorda karamellerna, eller kom in och se hur karamelltillverkningen går till. Det var också i Svaneke som det snart världsomspännande företaget Lakrids by Bülow startade med en liten gryta – och du kan självklart fortfarande hitta lakrits från Bülow i Svaneke. I Svaneke hittar du också populära Svaneke Bryghus, som har vunnit många priser för sin goda öl. Smaka också fiskläckerheterna på Svaneke Røgeri – och om du har barn med på semestern så kommer de att älska att leka på kanonerna vid rökeriet. Det kanske är pirater i sikte? På promenaden hem kan ni gå förbi Svaneke Brød, som ligger endast 150 meter från semesterlägenheterna Munken. Här hittar ni gott bröd och sötsaker till eftermiddagskaffet.

Äkta bornholmsk torgstämning i Svaneke

När du semestrar på Munken i Svaneke bor du nära Svaneke torg, där det är härlig stämning med musik, mat och massor av roliga bodar där du kan göra ett klipp. Du kan också uppleva Svaneke från den lokala hästspårvagnen som kör dig genom Svanekes idylliska bygator. I Svaneke har du även möjlighet att ordna dagligvaruinköpen. Dagli'Brugsen i Svaneke ligger endast 250 meter från semesterlägenheterna Munken, men missa inte heller att besöka Svaneke Købmandshandel, där tiden har stått stilla sedan 1950. Det är en trevlig inköpsupplevelse.

Svaneke – ett kreativt centrum

Svaneke bjuder också på lokalproducerat konsthantverk, glaskonstnärer, designkläder och mycket mer. I Svaneke hittar du dessutom det populära kulturhuset ”Svanekegården”, där du kan besöka konstutställningar, konserter, kurser, teater, opera och mycket mer. Mängder av roliga semesterdagar väntar på dig i Svaneke, och du får inte heller missa att delta i Svanekes svar på ”lotto”, även känt som ”Hønseskidning”. Spelet, som är utsett till Danmarks tredje bästa semesterupplevelse av Berlingske Tidende, får dig att dra på smilbanden. Medan tre hönor släpps lös på det stora lottofältet kan du spela på det fält du tror att hönorna bajsar i härnäst. Spänningen stiger medan publiken och duktiga kommentatorer begeistrat håller koll på utvecklingen… och i detta sammanhang är det faktiskt bra att ha ett riktigt ”skitnummer.”

Roliga barnaktiviteter i Svaneke

Strax utanför Svaneke hittar du Brændegårdshaven, som är ett måste att besöka om du har barnen med på semestern. När entrén väl är betald är alla attraktioner i den enorma nöjesparken gratis. De absolut modigaste kan prova Luna Loop, där världen vänds upp och ned under ett kort ögonblick när du sätter dig i den snurrande månen. Hela familjen kan också följa den spännande stigen Jobosti och svinga sig i repen, klättra över de gungande broarna och mycket mer – eller kanske besöka zooet eller ro på den stora sjön? Du kan med fördel också packa ned badkläderna - Brændegårdshaven har nämligen ett vattenland på hela 6 000 kvadratmeter.

Boka din semester på Munken nu

Boka din semester på Munken semesterlägenheter i Svaneke genom att ange ditt önskade ankomstdatum i bokningsrutan på denna sida. Du kan också se hyrespriserna med eller utan färjebiljett genom att klicka på prislistan. Du är också mycket välkommen att ringa till oss på +45 56 95 85 66 alla veckans dagar, eller skicka oss ett mail på info@semester-bornhom.se

Glöm inte att besöka "Syd-øst for Paradis"

Glöm inte att besöka "Syd-øst for Paradis"

Hästspårvagnarna tar dig med på en tur i Svaneke

Hästspårvagnarna tar dig med på en tur i Svaneke

Kanonerna på Svaneke Rökeri

Kanonerna på Svaneke Rökeri

Se solen gå upp i Danmarks östligaste köpstad; Svaneke

Se solen gå upp i Danmarks östligaste köpstad; Svaneke

Svaneke är hem för skickliga godischoklad och glassmakare.

Svaneke är hem för skickliga godischoklad och glassmakare.

Stranden i Svaneke

Stranden i Svaneke

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.